Полторак підписав наказ про підвищення доплат військовим у зоні ООС

 

Міністр оборони України Степан Полторак у середу, 8 травня, підписав наказ про збільшення з 1 травня 2019 року розмірів винагород за участь в Операції об’єднаних сил на Донбасі на 5 тисяч гривень військовослужбовцям, які перебувають на лінії бойового зіткнення, і на 1 тисячу гривень – в інших районах проведення ООС.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

“Таким чином, мінімальне грошове забезпечення військовослужбовця-контрактника, який залучений до участі в Операції об’єднаних сил, становитиме на першій лінії – 27,3 тис. грн., в інших районах проведення операції – 16,8 тис. грн., командира взводу – на першій лінії від 31,1 тис. грн., в інших районах від 20,6 тис. грн., командира батальйону – від 35,5 тис. грн. на першій лінії та від 25 тис. грн. в інших районах”, – йдеться у повідомленні.

Командир бригади, який виконує завдання на лінії бойового зіткнення, отримуватиме мінімальне грошове забезпечення в сумі 42 тис. грн., а в інших районах проведення операції Об’єднаних сил – 31,5 тис. грн.

“Зазначене підвищення відбувається в плановому порядку в межах виділених у 2019 році в держбюджеті коштів на утримання Збройних сил за напрямом витрат на виплату грошового забезпечення військовослужбовцям і не вимагає додаткового виділення бюджетних коштів або перерозподілу з інших статей витрат”, – наголосили в оборонному відомстві.

Розпорядження про нове підвищення доплат для військових ООС віддав президент Петро Порошенко 6 травня під час робочої поїздки в Авдіївку.
Радник новообраного президента Володимира Зеленського Іван Апаршин підтримав рішення Порошенка щодо більших доплат за першу лінію ООС.

Нагадаємо, з 1 серпня 2017 року  доплата за службу на першій лінії АТО (ООС) складала 10 тисяч гривень на місяць, на другій – 4,5 тисяч гривень.  Із 1 квітня 2019 року доплати зросли до 12 і 5,5 тисяч відповідно.
Це додаткове утримання, крім зарплати військового й інших виплат.

Як повідомляла “Новинарня“, із 1 січня 2019 року базова зарплата військових збільшена до 10 тис. грн. (для рядового на посаді стрільця).

Читайте також:
Від водія до комбрига: оприлюднено нові розміри зарплат в ЗСУ за посадами

Контрактники ЗСУ мають право на дві зарплати. Не дякуйте

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна