“Оборонний” радник Зеленського привітав рішення Порошенка доплатити за першу лінію ООС

 

Радник президента-електа Володимира Зеленського Іван Апаршин привітав рішення президента Петра Порошенка підвищити доплату військовим за перебування на першій лінії ООС. Однак він вважає, що збільшення виплат мало б відбуватися через збільшення видатків на армію загалом, а не через внутрішній перерозподіл коштів.

Як передає “Новинарня“, про це Апаршин заявив увечері 6 травня.

“Доплати військовим на першій лінії оборони в зоні проведення ООС збільшені на 5 тисяч гривень. Таке рішення прийняв сьогодні Петро Порошенко. Це правильне рішення. Але чому знову без збільшення видатків Міноборони та виключно за рахунок збільшення ДОПЛАТ, а не за рахунок збільшення частки основних видів грошового забезпечення, як у країнах-членах НАТО (80% – основні види грошового забезпечення і 20% – доплати і премії)?” – написав Апаршин у “Фейсбуці”.

“Необхідно і можливо виходити на рівень від 1000 євро за основними показниками грошового забезпечення (посада, військове звання, вислуга років), а не збільшувати доплати за рахунок внутрішнього перерозподілу фінансового ресурсу Міноборони”, – додав Апаршин.

Читайте також:
Відповідальним за військо в Зеленського виявився “міністр оборони” Гриценка

У Зеленського пообіцяли бійцям на передовій 1 тис. євро зарплати.
Через п’ять років

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна