“Тепер $1000/міс.” Порошенко розпорядився збільшити доплату за першу лінію ООС

 

Президент України, Верховний Головнокомандувач Збройних сил Петро Порошенко доручив міністру оборони Степану Полтораку підвищити розмір доплат військовослужбовцям на першій лінії оборони в зоні операції Об’єднаних сил.

Про це Порошенко заявив у понеділок, 6 травня, на позиціях 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ “Холодний Яр” у зоні ООС.

“Я прийняв рішення, що ми робимо подальше збільшення доплат, грошового утримання бійцям підрозділів, які перебувають на першій лінії операції Об’єднаних сил. Пане міністр оборони України, даю доручення, щоб ми ще підняли доплати за перебування на «передку», на першій лінії, і доручаю прийняти рішення про збільшення доплати на 5 тисяч гривень, до суми 17 тисяч гривень“, – повідомив Петро Порошенко під час спілкування з військовослужбовцями ООС в Авдіївці.

За словами глави держави, базове грошове забезпечення складатиме мінімум 10300-10400 грн., крім того, 12000 грн., які є зараз “Зе першу лінію”, плюс 5000 грн. – буде 17000 грн.

“Це доплата і ми виходимо на суму, яка перевищує 27 тисяч гривень на кожного військовослужбовця”, – підкреслив президент.

“Як ми і наголошували, що український воїн на першій лінії буде отримувати майже тисячу гривень у день, і понад тисячу доларів на місяць“, – додав він.

Петро Порошенко нагадав про свою розмову 2014 року, на початку російської агресії, з мобілізованим снайпером 3-го полку спецпризначення з Кіровограда, коли військовий повідомив, що отримував 600 грн. на місяць.

“Сьогодні – 27000 грн. Це та відстань і ті пріоритети, які Україна пройшла під моїм керівництвом. Дякуючи керівництву Збройних сил, дякуючи українській Верховній Раді, дякуючи українському Уряду, які на виконання рішень Ради безпеки і оборони, приймали відповідні рішення. І це дуже потужна і сильна мотивація разом з патріотизмом для того, щоб ворог знав, що на нього чекає у випадку наступу”, – підкреслив глава держави.

Нагадаємо, з 1 серпня 2017 року  доплата за службу на першій лінії АТО (ООС) складала 10 тисяч гривень на місяць, на другій – 4,5 тисяч гривень.  Із 1 квітня 2019 року доплати зросли до 12 і 5,5 тисяч відповідно.
Це додаткове утримання, крім зарплати військового й інших виплат.

Як повідомляла “Новинарня“, із 1 січня 2019 року базова зарплата військових збільшена до 10 тис. грн.(для рядового на посаді стрільця).

Таким чином, на передовій солдат із 1 квітня отримує щонайменше 22,5 тис. грн., командир взводу – понад 26 тис. грн., командир роти – майже 28 тис. грн., комбат – 31 тисячу.

Після нових доплат заробіток солдата “на нулі” перевищить 27 тис. грн.

Читайте також:
Від водія до комбрига: оприлюднено нові розміри зарплат в ЗСУ за посадами

Контрактники ЗСУ мають право на дві зарплати. Не дякуйте

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна