Порошенко на передовій пообіцяв підвищити доплати учасникам ООС

оновлено

Із 1 квітня 2019 року будуть підвищені доплати військовослужбовцям ЗС України за службу в зоні ООС – зокрема на 2,5 тис. грн. за першу лінію.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 1 березня, повідомив помічник міністра оборони, радник президента Юрій Бірюков.

“А ви в курсі, що йде чергове підвищення розміру премії за роботу в ООС? Ні? Ну, просто треба з Петром Порошенком на “передку” бувати”, — написав Бірюков на своїй сторінці у Facebook, побувавши з президентом на Маріупольському напрямку.

За його словами, додаткове грошове утримання за службу на першій лінії сягне 12,5 тис. гривень на місяць, на другій лінії – 5,5 тис.

ОНОВЛЕНО. Згодом відповідне повідомлення поширила прес-служба глави держави: “Президент Петро Порошенко під час перебування на опорному пункті українських десантників в районі проведення операції Об’єднаних сил повідомив про рішення підвищити грошове забезпечення військовослужбовців, які знаходяться на передовій”.

“Я прийняв рішення і доручаю міністру підвищити рівень грошового забезпечення тих бійців, які знаходяться на передовій. Починаючи з першого квітня, я наказую, щоб грошове забезпечення — доплату на першій лінії підняти на 2000 грн. Мінімальна доплата має складати 12000 грн. для кожного військовослужбовця”, – заявив Порошенко.

Також він сказав, що на тисячу гривень має бути підвищена доплата на другий лінії, відтак її рівень має бути доведено до 5500 грн.

“Ми маємо підтвердити, що це мій перший пріоритет як президента та верховного головнокомандувача Збройних сил України”, — додав Петро Порошенко.

Президент також наголосив на важливості забезпечення українських військових моряків, які боронять азовське узбережжя.
“Під час виходу в море на бойові операції їм потрібно забезпечити таку саму доплату, як бійцям на першій лінії”, — сказав Порошенко.

Під час спілкування з військовими Президент акцентував на тому, що держава робить все, щоб модернізувати українську армію, починаючи від захищеного зв’язку, до забезпечення сучасними дронами, іншими засобами та озброєнням тощо.

Нагадаємо, із 1 серпня 2017 року й донині доплата за службу на першій лінії АТО (ООС) складає 10 тисяч гривень на місяць, на другій 4,5 тисяч гривень. Це додаткове утримання, крім зарплати військового й інших виплат.

Цього дня, 1 березня, президент Петро Порошенко перед засіданням Ради регіонального розвитку Донецької області відвідав позиції ЗСУ на передовій під Маріуполем, де поспілкувався з бійцями 79-ї окремої десантно-штурмової бригади.

Як зазначив президент, 79 одшбр розташована на Маріупольському напрямку на відстані двох кілометрів від перебування російських окупаційних військ.

“І сьогодні можна на власні очі переконатися, що на сході України йде справжня війна. У двох кілометрах від місця нашого перебування на південь зараз був обстріл з протитанкової зброї. І так п’ять років Україна, вся Україна протистоїть російській агресії”,  констатував він.

Як повідомляла “Новинарня“, із 1 січня 2019 року базова зарплата військових збільшена до 10 тис. грн. (для рядового на посаді стрільця).
Таким чином, на передовій солдат із 1 квітня отримуватиме щонайменше 22,5 тис. грн., командир взводу – понад 26 тис. грн., командир роти – майже 28 тис. грн., комбат – 31 тисячу.

Читайте також:
Від водія до комбрига: оприлюднено нові розміри зарплат в ЗСУ за посадами

Контрактники ЗСУ мають право на дві зарплати. Не дякуйте

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна