Порошенко поговорив із прем’єром Канади про санкції щодо РФ

 

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

Про це у вечір понеділка, 6 травня, проінформувала прес-служба президента.

“Було обговорено підготовку до проведення Третьої конференції з питань реформ в Україні, яка відбудеться 2-4 липня 2019 року в Торонто”, – йдеться у повідомленні.

Глава канадського уряду особливо відзначив, що за п’ять останніх років Україна досягла більший прогрес у реформах, ніж за всі попередні роки незалежності.

Петро Порошенко особливо відзначив роль Канади у посиленні оборонних спроможностей Збройних сил України, свідченням чого є діяльність тренувальної місії UNIFIER. Не оминули увагою й ситуацію на Донбасі.

“Було висловлено сподівання, що Канада займе принципову позицію в питанні посиленні санкційного тиску на Москву у відповідь на так звані паспортні укази Кремля. Наголошувалося також на важливості звільнення українських громадян, які незаконно утримуються в російських тюрмах”, – зазначають у прес-службі Порошенка.

Прем’єр-міністр Канади привітав демократичний та конкурентний характер президентської кампанії в Україні.

Як інформувала “Новинарня“, Трамп з Путіним понад годину говорили телефоном. Про Україну – теж.

Читайте також:
“Чекаємо співробітництва”: Туск поговорив із Зеленським телефоном

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна