Трамп з Путіним понад годину говорили телефоном. Про Україну – теж

 

Президент США Дональд Трамп провів телефонну розмову, яка тривала понад годину, з російським президентом Володимиром Путіним. 

Про це в середу, 3 травня, поінформувала представник Білого дому Сара Сандерс, повідомляє “Укрінформ”.

“Вони обговорили ядерну угоду – як нову, так і розширену, а також можливість вести переговори з Китаєм про це”, – зауважила Сандерс в контексті обговорення нової багатосторонньої угоди, яка може замінити договір щодо ліквідації ракет середньої та малої дальності.

“Крім того, лідери обговорили ситуацію в Північній Кореї. Вони також поспілкувалися по Україні й Венесуелі“, – зауважила речниця Білого дому.

Президенти також не оминули теми “російського” розслідування в США спецпрокурором Робертом Мюллером. “Воно завершилось і підтвердило відсутність змови”, – резюмувала Сандерс.

Таке тривале офіційне спілкування між президентами США і Росії відбулося вперше після того, як глава Білого дому скасував зустріч з російським лідером у Аргентині наприкінці минулого року. Тоді він пояснив своє рішення тим, що українські кораблі й моряки, захоплені Росією біля Керченської протоки, не були повернуті в Україну.

Пізніше в Держдепартаменті США заявили, що заява президента була досить чіткою. “Чого ми хочемо добитися, так це повернення українських моряків і суден. Агресія, свідками якої ми стали впродовж минулого тижня, є неприйнятною, тож був надісланий потужний сигнал”, – заявив представник зовнішньополітичного відомства США.

Як інформувала “Новинарня“, у Конгресі США допитають перекладачів розмови Путіна з Трампом.

Читайте також:
Трамп не зустрінеться з Путіним, поки Росія не звільнить моряків і кораблі ВМСУ, – Помпео

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна