НАБУ завершило розслідування у справі про розкрадання ₴93 млн. “Укрзалізниці”

 

Національне антикорупційне бюро завершило розслідування фактів заволодіння 93,28 мільйонів гривень “Укрзалізниці” та відправило справу на ознайомлення вісьмом підозрюваним, серед яких помічник народного депутата України.

Про це інформує прес-служба НАБУ.

“Як встановило слідство, підозрювані впродовж грудня 2015 – березня 2017 років організували закупівлю “Укрзалізницею” стрілочної продукції за завищеними цінами із залученням підконтрольних підприємств-посередників й у такий спосіб заволоділи коштами філії “Центр забезпечення виробництва Укрзалізниці” в сумі близько 93,28 млн грн”, — йдеться у повідомленні НАБУ.

Серед підозрюваних — помічник народного депутата (та за сумісництвом директор компанії, що виготовляє стрілочну продукцію), керівники компаній-посередників та компаній-переможців торгів, менеджери “Укрзалізниці”.

Нагадаємо, в червні 2018 року міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив про скасування тендеру “Укрзалізниці” щодо закупівлі стрілочних переводів. Єдиним акредитованим виробником стрілочних переводів для УЗ є “Дніпропетровський стрілочний завод”.
Але УЗ замість того, щоби провести переговорну процедуру закупівлі з ним, оголосила тендер, на який заявки подали ТОВ “Крендлз” і ТОВ “Дніпрозалізничпостачання”. При цьому “Крендлз” переміг в усіх 52 лотах у трьох відповідних тендерах.
У 2017 році НАБУ порушило кримінальну справу за результатами закупівлі у “Крендлз” і “Дніпрозалізничпостачання” на загальну суму 1,3 млрд. грн. Слідство підозрює, що вартість продукції було завищено на 40% через проведення фіктивних тендерів з підставними компаніями.

Читайте також:
Зарплати залізничникам підвищать на 15%

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна