Геращенко отримала листи від політв’язнів Сущенка і Абсеїтова

 

Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко отримала листи від українських політв’язнів Романа Сущенка та Зеврі Абсеїтова, які дякують українцям за підтримку.

Про це перший віце-спікер написала у Facebook.

“Днями отримала кілька листів від політв’язнів Кремля: Романа Сущенка, Зеврі Абсеїтова. Романа я добре знаю, ми колеги, земляки. Зеврі — тільки заочно, як і інших ув’язнених кримських татар. У листах вони дякують кожному українцю, хто не забуває і пише, підтримує морально і психологічно. Їм дуже важливі вісті з України, особливо в умовах інформаційного вакууму, коли з усіх федеральних каналів, які можна дивитися в російських тюрмах, про Україну — тільки глум і бруд”, — написала Геращенко.

Фото: Facebook/Ірина Геращенко

Геращенко також повідомила, що написала листи багатьом політв’язням Кремля та військовополоненим морякам.

“У деякі російські тюрми можна направляти листи електронною поштою, зокрема, Олегу Сенцову, Миколі Карпюку. Іншим нашим можна направляти лише традиційні поштові листівки — російською, їх переглядає тюремна цензура. Всім передала вітання з Батьківщини і чітке запевнення, що їх долі і питання їх звільнення залишаються для України в центру уваги”, — зазначила Геращенко.

Фото: Facebook/Ірина Геращенко

Перший заступник Голови ВР запевнила, що попри зміну влади незмінною залишається увага суспільства до теми заручників і спільна битва за них, в якій немає влади і опозиції, а лише єдина мета — витягти на волю.

“Тому немає сумніву, що питання звільнення буде важливим і надалі для влади, й для опозиції, для всіх нас, українців”, — наголосила Ірина Геращенко.

Вона вкотре запевнила, що докладе зусиль, щоб у травні Верховна Рада розглянула питання про статус заручників і військовополонених.

“У парламенті зареєстровано 7 законопроектів на цю тему, я відстоюватиму свого з колегами співавторства, вважаю, що вони найбільше відповідають нормам Женевської конвенції”, — зазначила Геращенко.

Читайте також:
Російські силовики знову прийшли із обшуками до кримських татар у Сімферополі

Кількість політв’язнів у Росії перевищила 230 осіб, – Perseus Stategies

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна