Російські силовики знову прийшли із обшуками до кримських татар у Сімферополі

 

Під окупованим Російською Федерацією Сімферополем російські силовики провели огляди в будинках кримських татар.

Про це у вівторок, 30 квітня, повідомляє “Кримська солідарність”.

“За повідомленням заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляла, в будинку кримськотатарского активіста Ролана Османова проходить обшук”, – повідомили активісти.

Також силовики ввірвалися в будинок Ділявера Бекирова.

“Огляд в будинку кримськотатарського активіста Ролана Османова завершений. Силовики залишили домоволодіння, попередньо повідомивши, що, нібито, шукали наркотики. Свобода пересування Ролана після огляду не обмежена”, – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що матері Османова, яка була в будинку під час “огляду”, викликали медичну допомогу.

У квітні 2018 року Османов виходив з одиночним пікетом на захист Ханського палацу. На його плакаті було написано – “Припиніть під виглядом реставрації знищувати історію кримських татар!”

За словами родичів Бекірова, співробітники російського МВС приїхали о шостій ранку, коли всі спали.

“Зайшли в гараж, де нібито виявили папери з сепаратистськими висловлюваннями. Після чого відчинили двері в будинок. В одній з кімнат нібито була виявлена пляшка з якимось порошком. Після обшуку Руслана відвезли. Рідні не знають куди саме”, — повідомив Наріман Джелял.

Пізніше рідні дізналися, що Бекірова доставили до Київського РВВС Сімферополя.

“Після обшуку його відвезли здати аналізи, мабуть, на наркотики. Після чого його доставили до Київського РВВС Сімферополя і дали подзвонити рідним. За їх словами, у нього візьмуть пояснення і відпустять”, — написав Джелял.

Після здачі аналізів Бекірова відпустили, але порадили не залишати територію Сімферополя, доки не будуть відомі результати аналізів – до 5 травня.

Як інформувала “Новинарня“, ФСБ в Криму провело обшуки в батьків представниці “кримськотатарського батальйону”.

Читайте також:
“За вами прийшли”. ФСБ затримала, а суд арештував голову адміністрації Євпаторії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна