ФСБ в Криму провело обшуки в батьків представниці “кримськотатарського батальйону”

 

Співробітники ФСБ Росії в Криму обшукали батьків представниці командира громадського формування “Аскер” Евеліни Аріфової.

Про це заявила сама Аріфова вранці в середу, 23 січня.

“Сьогодні в будинку моїх батьків у тимчасово окупованому Криму обшук ФСБ. Подробиць поки не знаю”, – написала вона у “Фейсбуці” пі псевдо Кримська Татарочка Українська.

Співробітники ФСБ Росії стверджують, що проводять обшуки у двох учасників “незаконного українського батальйону імені Номана Челебіджихана”, повідомили проросійські ЗМІ.

Як зазначають активісти “Кримської солідарності”, під час обшуку, що тривав півтори години? в Сімферополі в мікрорайоні Фонтани в будинку на вулиці Емель, було вилучено планшет. Після обшуку співробітники ФСБ вручили батькам Аріфової повістку на дотпит у п’ятницю, 25 січня 2019 року.

Евеліна Аріфова вважає, що обшуки у її батьків у Криму пов’язані з її громадянською позицією.

“Про обшуки я дізналася зі ЗМІ. Звичайно, що я хвилююся за своїх батьків, але жодного стосунку до моєї діяльності вони (батьки) не мають”, – сказала Евеліна в коментарі виданню “Крим. Реалії“.

“Зараз, як стало відомо зі ЗМІ, вони вручили повістку, що мене звинувачують у кримінальному злочині, що я учасник незаконного збройного формування. Насправді я беру участь у громадському формуванні та жодного відношення до зброї не маю. Я громадянка України і захищаю свою країну. Мої батьки жодного стосунку до цього не мають. ФСБ намагається «залякати і витіснити» кримських татар з Криму”, – заявила Аріфова.

За її словами, вона виїхала з Криму на материкову частину України після 2014 року і зв’язки з батьками не підтримує.

Як відомо, дискусія про створення кримськотатарського батальйону в складі структури правоохоронних органів чи Збрйоних сил України триває з 2016 року.
Голова громадської організації “Аскер” Ленур Іслямов закликав надати створюваному “кримськотатарському батальйону імені Номана Челебіджихана” номер військової частини. У Меджлісі кримськотатарського народу зазначали, що всі матеріали щодо цього питання були передані президенту України Петру Порошенку та очільнику МВС Арсену Авакову.
Утім оформлення батальйону “Аскер” або “імені Номана Челебіджихана” залишаються поки на рівні заяв, які не закріплені законодавчо.

Читайте також:
Кримськотатарський батальйон “Аскер” увійде до складу морської піхоти ВМС ЗСУ, – Джемілєв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.