Прем’єра бойовика “Чорний ворон” за Шкляром відбудеться цього року

 

Завершилися зйомки історичного повнометражного фільму “Чорний ворон” за мотивами однойменного бестселера українського письменника Василя Шкляра.

Про це повідомила прес-служба Державного агентства України з питань кіно у Facebook.

“ТЕТ-Продакшн” на замовлення телеканалу “1+1” завершив зйомки повнометражного фільму “Чорний ворон” за мотивами однойменного бестселера українського письменника Василя Шкляра. Стрічка створюється за підтримки Державного агентства України з питань кіно”, — йдеться у повідомленні.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко заявив, що створення фільму про повстанський рух часів Холодноярської республіки є значущою подією.

“Сьогодення доводить, що невивчені уроки історії повертаються до наступних поколінь: ми й досі боронимо незалежність рідної землі. Сподіваюсь, творцям фільму вдасться передати на екрані історичні події того часу і стрічка стане помітним мистецьким явищем”, — сказав він.

Зйомки картини тривали з жовтня 2018 року. Основними місцями подій у стрічці були територія Холодного Яру та Мотронинського монастиря на Черкащині.

На екрані святиню відтворювали у Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику, адже після реставрації монастир не зберіг історичного вигляду.

Творча група за час роботи над проектом вирушала у декілька експедицій Україною, зокрема, до мисливського палацу графа Шувалова (Тальне), Національного історико-етнографічного заповідника “Переяслав”, а у селі Поташ знімали масові сцени, у яких були задіяні понад 150 акторів.

У фільмі головні ролі виконали Тарас Цимбалюк, Павло Москаль, Андрій Мостренко, Ксенія Данилова, Азіз Абдурашидов, Зоряна Марченко, Наталя Сумська, Аліна Коваленко, Олексій Тритенко, Данило Мірешкін та інші.

Режисером фільму виступив Тарас Ткаченко, сценарист — Тарас Антипович, оператор-постановник – Олександр Кришталович, художник-постановник – Ігор Філіппов, художник по костюмах – Марія Квітка, художник по гриму – Лариса Сапанович.

Виконавчі продюсери – Христина Шкабар та Володимир Андріюк. Генеральний продюсер фільму став Олександр Ткаченко.

Прем’єра історичної драми про боротьбу козаків Холодноярської республіки з більшовиками відбудеться у кінотеатрах України вже цього року.

Як повідомляла “Новинарня“, режисер Ахтем Сеітаблаєв  зніме фільм про легендарний рейд 95-ї бригади на Донбасі.

Читайте також:
З’явився перший тизер фільму про Лесю Українку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна