З’явився перший тизер фільму про Лесю Українку

 

У день народження письменниці Лесі Українки, 25 лютого, знімальна група фільму “Леся Українка. Узлісся” презентувала перший тизер майбутнього байопіку про поетесу.

У сюжеті тизеру зображено один з найдраматичніших етапів у долі поетеси – час, який вона провела з Сергієм Мержинським наприкінці його життя, пише НВ.

Леся Українка самовіддано піклувалась про коханого, намагаючись полегшити його останні дні. Саме тоді вона написала одну зі своїх найвідоміших поем “Одержима”.

“У майбутньому фільмі, як і в тизері, ми хочемо показати некласичний та незвичайний образ Лесі Українки. Ми всі звикли до портрета на шкільній стіні та сухих фактів, які викладали нам вчителі літератури. Але ми хочемо показати Лесю зовсім іншою: живою, сучасною, із глибокими почуттями. Ми відтворимо образ справжньої жінки-енігми, розповімо про всі містичні та контроверсійні повороти її долі”, – вважають продюсерки фільму Юлія Сінькевич та Марія Москаленко.

Роль Лесі Українки виконує молода українська акторка Дар’я Полуніна, відома українським глядачам по фільму Аркадія Непиталюка “Кров’янка”. Роль Лесі Українки стане першою головною роллю актриси у повнометражному кіно.

Нана Джанелідзе, режисерка фільму, є відомою грузинською режисеркою та сценаристкою. Зокрема вона є співавторкою сценарію до культової картини Тенгіза Абуладзе “Каяття”.

Читайте також:
“Людина з табуретом”: фільм для тих, хто любить життя

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна