В Україні подешевшав газ для населення

 

З 1 травня в Україні знизили ціну на газ для населення.

Про це повідомляє прес-служба НАК “Нафтогаз України”.

“За дорученням Кабінету міністрів України НАК “Нафтогаз України” спільно з представниками уряду розробила новий механізм визначення регульованої ціни, який дозволяє не тільки уникнути підвищення вартості газу для населення та теплової генерації з 1 травня 2019 року, але й зменшити її до рівня 8247 грн за тис. куб. м (кінцева роздрібна ціна)”, — йдеться у повідомленні.

У “Нафтогазі” пояснили, як відбуватиметься формування ціни на газ для населення.

“Цей механізм передбачає наступний підхід до формування ціни: якщо ринкова ціна газу для промислових споживачів є нижчою за встановлену у постанові КМУ від 19.10.18 №867, ціна для населення відповідно знизиться. Якщо ж ринкова ціна газу для промисловості зросте понад визначений урядом рівень, то ціна для населення залишиться на цьому рівні”, — зазначили в Нафтогазі.

Як повідомляла “Новинарня“, “Вода Донбасу” відновить водопостачання на Донеччині з 1 травня.

Читайте також:

Причиною вторгнення РФ в Україну були нафтогазові родовища, – Помпео

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна