Причиною вторгнення РФ в Україну були нафтогазові родовища, – Помпео

 

Держсекретар США Майк Помпео звинуватив Росію у використанні енергетичного важеля у конфлікті проти України, заявивши, що причиною російського вторгнення був намір росіян захопити нафтові та газові родовища.

Про це Помпео заявив 12 березня під час енергетичної конференції CERAWeek у Х’юстоні, інформує Reuters.

“Усі ми добре знаємо історію з Росією – вона вторглася в Україну з метою отримати доступ до газових і нафтових родовищ. Вона позбавила Україну змоги самостійно використовувати власні ресурси, використовувати власну інфраструктуру для надання енергії своєму народові. Навпаки, вона використовує ті труби для посилення тиску, політичного тиску на народ України”, – заявив Помпео.

Він закликав американських виробників нафти співпрацювати з Білим домом у просуванні зовнішньополітичних інтересів США.

“Маємо взятися до справи і конкурувати – через використання інвестицій, через заохочення партнерів купувати у нас і через покарання поганих гравців”, – сказав глава Держдепу.

Майк Помпео також наголосив, що США виступають проти того, “щоб наші європейські союзники підключалися до російського газу в рамках проекту “Північний потік-2”.

Як відомо, Росія під час анексії Криму захопила майно української держкомпанії “Чорноморнафтогаз” разом із буровими газодобувними платформами.
НАК “Нафтогаз України” у березні 2019 року виграв перший етап арбітражу в Гаазі щодо захоплення українського майна в окупованому Криму Росією і чекає наступного рішення – про матеріальні компенсації.
На думку юристів НАК, швидкість встановлення нової юрисдикції над українською власністю в Криму свідчить про те, що анексія півострова готувалася заздалегідь.

Читайте також:
Москва не визнала рішення арбітражу Гааги за позовом “Нафтогазу” щодо Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна