“Вода Донбасу” відновить водопостачання на Донеччині з 1 травня

 

КП “Вода Донбасу” відновить постачання води на Донеччині після здійснення передоплати Донецькою військово-цивільною адміністрацією.

Про це під час години запитань до уряду сказав віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє “Укрінформ”.

“Ми ухвалили рішення про надання ліцензії КП “Вода Донбасу”. За три місяці вони не заплатили жодної гривні за поставлену електроенергію. На них оформлена ліцензія, їм дасть передоплату Донецька військово-цивільна адміністрація, і вже з 1 травня водопостачання буде відновлене на всій території”, — сказав Зубко.

Він наголосив, що деякі міста також заборгували  “Воді Донбасу”.

“Маріуполь винен 200 млн. грн, Бахмут — 9 млн. грн. Розрахунки за оптові поставки води не проведені. Зараз ми проводимо перевірку на рівні області щодо фінансово-господарської ситуації “Води Донбасу”. Чому вони, збираючи кошти, не сплатили жодної гривні на ринок електроенергії?” — зазначив Зубко.

Він також додав, що буде проведена перевірка щодо невиконання владою міст своїх обов’язків у розрахунках з підприємством.

Нагадаємо, КП “Вода Донбасу”, яке забезпечує водою всю Донеччину, перебуває у критичному фінансовому стані через дії ОРДО.

Про це пише у Twitter прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

“Критичний фінансовий стан КП “Вода Донбасу” зумовлений, перш за все, незаконними діями окупаційної адміністрації РФ і практично відсутністю оплати за воду з окупованої частини Донеччини”, — йдеться в повідомленні.

У міністерстві розповіли, що окуповані території споживають 75% від загального обсягу води, що надходить в населені пункти Донеччини. З 2014 року їхній борг за водопостачання зріс до 3,8 мільярда гривень.

“З 1250 тис. куб. м, які щоденно постачаються на ці території, споживається там 950 тис. куб. м. Частина води взагалі не обліковується”, — додали у відомстві.

Читайте також:
ТКГ: економічна підгрупа домовилася провести аудит “Води Донбасу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна