ТКГ: економічна підгрупа домовилася провести аудит “Води Донбасу”

 

Економічна робоча група Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі домовилася провести аудит компанії “Вода Донбасу” для подальших капітальних вкладень.
Про це журналістам повідомив спецпредставник ОБСЄ в ТКГ Мартін Сайдік після засідання групи в Мінську в четвер, 17 січня, передає БЕЛТА.

Економічна робоча група обговорила актуальні питання водопостачання в системах “Карбоніт” і “Вода Донбасу”. “Сторони домовилися провести за допомогою Міжнародного комітету Червоного Хреста аудит компанії “Вода Донбасу”. Це основна передумова для капіталовкладень”, – сказав Сайдік.

Дипломат підкреслив, що компанія “Вода Донбасу” працює з обох боків лінії розмежування, вона життєво важлива для Донецької області.

Крім того, підбиваючи підсумки 2018 року, Сайдік, зазначив, що число цивільних жертв у зоні конфлікту на Донбасі скоротилося більш ніж удвічі порівняно з 2017-м. “Це досягнення. Але вважаю, що навіть одна людська жертва – це забагато”, – додав він.

Спецпредставник нагадав, що перед Новим роком було введено чергове перемир’я в зв’язку з різдвяними та новорічними святами. “В результаті число порушень режиму припинення вогню з 29 грудня по позавчорашній день скоротилося майже вдвічі порівняно з аналогічним попереднім періодом. Однак, на жаль, в останні дні спостерігається тенденція зростання [обстрілів]”, – констатував Сайдік.
Водночас він підкреслив, що жертв серед цивільного населення немає.

Дотримання “режиму тиші” стало основною темою дискусії в безпековій підгрупі. Сайдік закликав сторони вжити всіх необхідних заходів, щоб і надалі уникати жертв, зберігати важливу інфраструктуру і забезпечити стійкий режим припинення вогню.

Політична робоча група продовжила обговорення імплементації “формули Штайнмаєра”, амністії і модальності місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях, передбачені Мінськими угодами.

Гуманітарна підгрупа, серед іншого, розглянула питання, пов’язані з обміном утримуваними особами.

Наступне засідання ТКГ відбудеться 30 січня.

Читайте також:
На першому в 2019 засіданні ТКГ Росія відмовивилася обговорювати обмін заручниками, — Геращенко

Зневоднений Донбас: проблеми з водопостачанням у зоні АТО та спроби їх вирішення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.