ТКГ домовилася про новий “режим тиші” на Донбасі, — Марчук

 

На Донбасі з опівночі 29 грудня має наступити нове, святкове перемир’я.

Про це повідомив за підсумками відеоконференції ТКГ, яка відбулася у четвер, 27 грудня, представник України Євген Марчук в ефірі телеканалу “Прямий”.

За його словами, українська сторона в ТКГ запропонувала встановити “режим тиші” ще на засіданні 19 грудня в Мінську.

“Ми запропонували ввести цей режим, тобто безстрокове припинення вогню, починаючи з завтрашньої ночі. Якщо точно з 00:01 на 29 грудня. Були пропозиції трохи інші, але якщо коротко, нам вдалося сьогодні досягти такої домовленості. І повідомлено вже сьогодні, оскільки я, як представник ТКГ від України, брав участь у цьому засіданні робочої групи, сьогодні ми підтвердили, що завтра (29 грудня, — “Н”) з 00:00 Україна забезпечує повномасштабний “режим тиші”, — повідомив Марчук.

За його словами, це перемир’я планують максимально використовувати для ремонту об’єктів інфраструктури, які зараз пошкоджені.

Як відомо, командувач ООС Сергій Наєв нещодавно зазначив, з 30 квітня 2018 року, коли на Донбасі стартувала Операція об’єднаних сил, втрати в живій силі бойовиків склали близько 450 убитими. 

Читайте також:
Росія і ОРДО не відповіли на пропозицію Києва узгодити обмін заручниками до Різдва, – Геращенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна