Український “горілчаний” мільйонер Павло Климець арештований у Москві, – ЗМІ

 

У Москві заарештували 51-річного колишнього депутата Верховної Ради України від Партії регіонів, керівника компанії “Олімп” Павла Климця.
Про це повідомили джерела в силових структурах і компанії “Олімп”, передають російські ЗМІ.

Слідче управління Слідчого комітету РФ у Центральному окрузі Москви порушило проти Климця кримінальну справу про хабар в особливо великому розмірі.

Зазначається, що суд відправив мільйонера в СІЗО ще 12 квітня, пізніше адвокати оскаржили такий запобіжний захід, і апеляційна інстанція Московського міськсуду скасувала постанову про арешт. Але бізнесмен наразі залишається під вартою.

Павло Климець, здогадно, приїхав до Москви, щоб обговорити свої активи в ОРДЛО, контроль над якими він втратив після початку військових дій на Донбасі 2014 року, пише “Коммерсант”.

“Останнім часом Павлові Анатолійовичу неодноразово надходили пропозиції про те, щоб переписати або за дуже низькою ціною продати частину свого бізнесу”, – розповіло одне з джерел.

Як відомо, Павло Климець, 1967 р.н., уродженець Донецька, входив у сотню найбагатших людей України, був народним депутатом України від Партії регіонів у Верховній Раді V та VI скликань (2006-2007, 2007-2012 роки). Із 2006 року – в Києві.
Вийшов із Партії регіонів 2010 року.
Одним з основних його активів є група компаній OLYMP (“Олімп)”, що працює в сферах виробництва і торгівлі, алкоголю, житлового та комерційного будівництва, управління торговими центрами (індустріальний парк “Малинівка”, Малинівський склозавод, лікеро-горілчаний завод PRIME, Бікорм, Малинівський кабельний завод, будівельна компанія “Атлант” та ін.).
У 2014 році, з початком військового конфлікту на Донбасі, група втратила близько 40% активів.
За оцінкою “Forbes Україна” на 26 квітня 2019 року, статки бізнесмена оцінюються в 34 мільйони доларів.

Читайте також:
Олександр Єфремов проведе в СІЗО ще два місяці

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна