Україна в ООН висловлює протест через нові репресії в окупованому Криму

 

У п’ятницю, 19 квітня, постійний представник України при ООН Володимир Єльченко висловив протест через засудження українських громадян у Сімферополі та поінформував генсека ООН Антоніу Гутерріша про чергове порушення прав людини на окупованому півострові.

Про це повідомляє Постійне представництво України при ООН на своїй сторінці у Twitter.

“Україна висловила протест через неправомірне рішення російського окупаційного “суду” у Сімферополі про засудження громадян України за сфабрикованими звинуваченнями”, — йдеться у повідомленні.

Володимир Єльченко надіслав листа генсеку ООН, і додав до нього заяву МЗС України.

“Світ має бути поінформований про порушення прав людини в окупованому Криму”, — наголосили дипломати.

Нагадаємо, 18 квітня Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв’язку із неправомірним засудженням в окупованому Криму фігурантів сфабрикованої “справи Веджіє Кашка” Руслана Трубача, Бекіра Дегерменджи, Казима Аметова та Асана Чапуха.

Крім того, 17 квітня вночі на адміністративному кордоні між Херсонською областю та Кримом на виїзді з півострова співробітники прикордонної служби ФСБ затримали Раїма Айвазова. 18 квітня 2019 року у Київському районному суді м. Сімферополь відбулося судове засідання щодо обрання запобіжного заходу Раїму Айвазову.

Відносно нього було порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 205.5 Кримінального кодексу РФ (участь у діяльності організації, яка в РФ визнана терористичною).

Окупанти приєднали його до справи 23-х кримських татар, заарештованих після масових обшуків у Криму і вивезених до Ростовської області.

Читайте також:
Україна подала позов проти РФ до трибуналу ООН через порушення морського права

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна