Телеканал “1+1” подав позов до суду проти Петра Порошенка

 

У вівторок, 16 квітня, телерадіокомпанія “Студія 1+1” подала позовну заяву в Печерський районний суд Києва до президента Петра Порошенка та Видавничого дому “Медіа-ДК” (видання “Новое время”) з вимогою спростувати недостовірну інформацію та відшкодувати моральну шкоду.

Про це повідомили в прес-службі “1+1”.

У своєму позові медіагрупа просить суд визнати недостовірними і такими, що порушують ділову репутацію низку інформаційних повідомлень, які були поширені Петром Порошенком на своїй офіційній сторінці в Facebook, а також озвучені на зборах громадян, і ТОВ “Видавничий дім “Медіа-ДК”. “Студія 1+1” вимагає забезпечити їх спростування упродовж семи днів з моменту набрання судовим рішенням законної сили.

На переконання медіагрупи, ця інформація “створює в українців хибне уявлення, що інфодіяльність телеканалу має негативний, необ’єктивний та упереджений характер і, ймовірно, пов’язана з порушеннями закону, адже на медіа, зі слів президента, чинить вплив і тиск власник телеканалу (Ігор Коломойський), який, “оголосив війну державі”, тобто шкодить всім громадянам України”.

“Це негативно впливає на ділову репутацію групи “1+1 медіа”, яка добувалася протягом років, підриває авторитет і довіру до інформаційної діяльності, ганьбить медіахолдинг в очах глядачів і партнерів, в тому числі міжнародних”, — йдеться у заяві.

Компанія оцінила моральну шкоду в 1 мільйон гривень, який, у разі виграшу справи, обіцяє перерахувати у фонд допомоги армії “Повернись живим”.

У медіагрупі наголосили, що свою діяльність “1+1 медіа” здійснює законно, а також керуючись редакційним статутом, який передбачає, що її власник не має права втручатися у творчу діяльність, а телеканал “1+1” не має жодних зобов’язань перед політичними партіями та окремими політиками.

Нагадаємо, ввечері 11 квітня кандидати в президенти України – шоумен Володимир Зеленський та чинний президент України Петро Порошенко посперечались у прямому ефірі телеканалу “1+1” через майбутні дебати. Після словесної перепалки шоумен кинув слухавку. Зазначимо, що сам президент прибув у студію каналу несподівано.

Своєю чергою, генеральний директор медіагрупи “1+ 1 медіа”, що належить олігархові Ігорю Коломойському, Олександр Ткаченко заявив, що канал подасть позов до суду на Петра Порошенка “за звинувачення на адресу каналу” і нібито за те, що він “увірвався в ефір приватної компанії, користуючись статусом президента”.

Читайте також:
Петро Порошенко подає до суду на канал “1+1”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна