Петро Порошенко подає до суду на канал “1+1”

 

Президент України Петро Порошенко вирішив подати до суду на канал “1+1” за поширення дезінформації, що завдає шкоди його честі та гідності.

Про це ввечері в понеділок, 25 березня, повідомив голова фракції БПП в парламенті Артур Герасимов.

“Протягом п’яти років свого президентства за поодинокими винятками Петро Порошенко принципово утримувався від будь-яких позовів до засобів масової інформації. Однак в останні місяці інформаційна політика одного з українських телевізійних каналів зазнала істотних змін, що змушує і подивитися на ситуацію інакше, і діяти інакше, ніж раніше”, – цитує Герасимова прес-служба штабу Порошенка.

Мова йде про канал “1+1”. За словами Герасимова, власник цього ЗМІ (Ігор Коломойський – “Н”)  “не зміг втриматись від спокуси грубого повномасштабного використання цього медіаресурсу з метою зведення своїх рахунків з державою”, а також “брутально розтоптав базові принципи вільної журналістики та свободи слова”.

На думку Герасимова, початок “інформаційної війни” Коломойського проти влади пов’язаний з націоналізацією “ПриватБанку”.

“Очевидно, що пан Коломойський керується почуттям помсти до держави… За будь-яку ціну, не цураючись найбрудніших методів, він прагне не допустити перемоги на президентських виборах Петра Порошенка. І так само, не зупиняючись ні перед чим, підтримує Володимира Зеленського та Юлію Тимошенко. Ми щиро співчуваємо журналістському колективу каналу “1+1″. Він має вже довгу історію, виблискує яскравими репортерськими талантами, пишається фахівцями дуже високого рівня. Не кожен журналіст бере участь у виконанні брудних замовлень Коломойського. Але природно, що редакційна політика топ-менеджменту каналу кидає тінь, як це не прикро, на весь колектив”, – йдеться в заяві Герасимова.

За його словами, Петро Порошенко вирішив подати до суду на канал “1+1” за систематичну брехню в особливо великих розмірах, за поширення гігантських масштабів дезінформації, що завдають шкоди честі та гідності кандидата в президенти і президента.

23 березня в програмі “Українські сенсації-2019” на каналі “1+1” вийшов сюжет про те, що президент Петро Порошенко нібито організовував численні корупційні схеми, а також вбивство власного брата Михайла.

Сам Петро Порошенко назвав такі звинувачення ЗМІ “шаленим обстрілом фейками”.

Кілька років тому цей самий фейк про “вбивство брата” виходив на російському каналі НТВ.

Читайте також:
“Не втікав від людей, а йшов до них”: у Порошенка спростували фейк із його фото в Житомирі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.