“Не втікав від людей, а йшов до них”: у Порошенка спростували фейк із його фото в Житомирі

 

Прес-секретар президента Святослав Цеголко опублікував фото із зустрічі Петра Порошенка з людьми під час мітингу в Житомирі 11 березня, на яких видно, що Порошенко йде до юрби, а не втікає від неї, як про це написали численні російські та деякі українські ЗМІ.

Такий вигляд згадане фото мало у вигляді, поширеному російською пресою:

“Класичний фейк, коли фото підрізають. Сподіваюся, у тих, хто його поширив, вистачить сміливості подати спростування”, – зазначив Цеголко.

Про це написав також Леонід Шевчук – автор фотографій, які викликали жваве обговорення в соцмережах і пресі.

“Всім зрадофілам присвячується. Я – автор фото з Президентом, який ІДЕ ДО ЛЮДЕЙ! Не тікає, не йде геть, а іде в натовп тисяч людей, у тому числі й натовп з опонентами. Ці фото зроблені ДО мітингу, коли Порошенко тільки виходить до людей”, – зазначив Шевчук, запостивши у “Фейсбуці” низку світлин.

Фотограф також запевнив, що всі виставлені ним фото – без жодної корекції.

Порошенко-Житомир Порошенко-Житомир2 Порошенко-Житомир3 Порошенко-Житомир4 Порошенко-Житомир5 Порошенко-Житомир6 Порошенко-Житомир7 Порошенко-Житомир8 Порошенко-Житомир9 Порошенко-Житомир10 Порошенко-Житомир11
<
>

Як повідомляють місцеві ЗМІ, на зустріч Порошенка з городянами в рамках його робочих поїздок областями прийшли кілька десятків молодих людей із маркуваннями “Національний корпус” та “Національні дружини” на верхньому одязі, які під час виступу президента вигукували гасла з вимогою покарати причетних до фінансових зловживань в “Укроборонпромі”. Пікетувальників від сцени відділяв кордон із правоохоронців.

Як писала“Новинарня“, під час мітингу за участю Порошенка в Черкасах 9 березня представники “Нацкорпусу” намагалися прорватися до президента під час його виступу біля палацу Дружби народів.

Раніше того ж дня представники “Нацкорпусу” за участі “Нацдружин” влаштували в центрі Києва акцію протесту з вимогою покарати причетних до корупції в “Укроборонпромі”. Після мітингу на Майдані “НК” прийшли на вулицю Банкову, намагаючись прорватися до адміністрації президента. Сталися зіткнення радикалів із поліцією та Нацгвардією – із газом, петардами, жбурлянням охорож, після чого в поліції заявили про трьох потерпілих правоохоронців.

Читайте також:
На Житомирщині Порошенко запустив кота до гуртожитку 95-ї бригади

Всі фото – Леоніда Шевчука

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна