Волонтери фонду “Повернись живим” запустять освітню програму для військових

 

Благодійний фонд “Повернись живим” запустить власну освітню програму для військовослужбовців.

Навчання за програмою “Менеджмент і лідерство у військовому підрозділі” першими пройдуть військовослужбовці 28-ї окремої механізованої бригади, йдеться у повідомленні на сайті фонду.

Як розповіла керівник напряму по роботі з військовими Наталія Калмикова, курс відбуватиметься з 15 по 17 квітня, а самих армійців будуть навчати викладачі Українського католицького університету.

“Програма розрахована на офіцерів — командирів рот і командирів інших підрозділів бригади з аналогічними завданнями. До кінця року плануємо навчити близько 120 військових у шести бригадах, тобто по 20 представників молодшого офіцерського складу з кожної. Безпосереднім навчанням будуть займатися спеціально запрошені викладачі УКУ. Міністерство оборони і Генеральний штаб підтримали ініціативу Фонду, тому надалі плануємо впровадження програми в програми військових вузів”, — прокоментувала Калмикова.

За її словами, триденне навчання відбуватиметься в пунктах постійної дислокації бригад у вигляді інтерактивних лекції з практичними завданнями. Командири будуть проходити навчання за рекомендацією безпосереднього керівництва або за власним бажанням.

“Повернись живим” покриває витрати на навчання військових за курсом “Менеджмент і лідерство в військовому підрозділі” за рахунок благодійних внесків, які на допомогу армії переказує Фонду гендиректор НАК “Нафтогаз” Андрій Коболєв”, — зазначено в повідомленні.

Читайте також:
Понад 150 американських десантників тренуватимуть українських бійців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.