“Путін нападе”. Після з’ясування рейтингів Порошенко порадив дивитися фільм “Еквілібріум”

 

Розсварена після другого туру виборів Україна зі слабким президентом на чолі може стати жертвою нападу російських військ військ.

Як передає “Новинарня“, про це заявив президент Петро Порошенко в четвер, 11 квітня, у виступі на Київському безпековому форумі.

Його виступ відбувся вже після оприлюднення у ЗМІ рейтингів кандидатів у президенти, за якими Володимир Зеленський випереджає Порошенка майже втричі. Тож президент мав дуже похмурий вигляд.

За словами Петра Порошенка, “ослаблена, розсварена після виборів Україна з недосвідченим президентом – це і є саме та нагода, бо хижаки як правило нападають на жертву саме тоді, коли вона поранена і слабка”, переказує прес-служба АП.

“І якщо верховний головнокомандувач не розставляє «червоні лінії», якщо не працює на згуртування країни і коаліції, коаліції світової на підтримку України (…), – є ризик це втратити або зруйнувати”,  – сказав президент.

За його словами, в Україні склалася “справді унікальна виборча ситуація” із кампанією, яку проводить Володимир Зеленський.

“Віртуальний кандидат звертається до всіх з постановочними, завченими словами і репліками. Виключно звернення з екранів телевізорів та смартфонів. Це нагадує фільм «Еквілібріум». Там в уявному місті мешканці можуть бачити свого лідера лише на величезних екранах. Всі емоції і будь-який порив до дії, свободи придушуються.  Розв’язка неочікувана. Ніякого «лідера» насправді не існує. Існує лише його телевізійний образ, за яким ховається певна група людей зі своїми цинічними інтересами”, – розповів Порошенко.

“Багато хто з нетерпінням очікує на нову серію, де за яскравим світлом софітів проблеми реального світу ніби й не такі вже й складні. Але рано чи пізно софіти згаснуть, а реальність залишиться”, – сказав глава держави.

Він порадив передивитися цей фільм.

“Я допускаю, що шоу, в яке сьогодні мій опонент намагається перетворити президентські вибори, багато кому може й подобатися. Імпонувати новизною, імпонувати нетрадиційністю, імпонувати дотепністю.
Друзі, але після 21 квітня жарти закінчаться і настане сувора реальність. І новообраний президент, хто б ним не став, опиниться сам на сам не з об’єктивом камери чи смартфона, а з досвідченим, підкреслюю – досвідченим і безкомпромісним ворогом. Керівником однієї з найсильніших держав світу”, – підкреслив Порошенко.

“Бо Путін і його апетити, хочу наголосити – вони нікуди не дінуться. Це ж не комп’ютерна гра. І проекти Новоросії, і проекти Малоросії. І сухопутний коридор до Криму. Це ж все нікуди не дінеться. Він про них ніколи не забував. Він готовий діяти як тільки для цього станеться нагода”, – додав він.

Петро Порошенко визнав, “що, попри всі наші зусилля, нам не вдалося повністю уникнути російського впливу на українські вибори”.

“Механізм і реальні наслідки цього впливу ще належить ретельно вивчити і проаналізувати”, – підкреслив Порошенко.

Читайте також:
Штаб Зеленського пропонує провести дебати з Порошенком у форматі телемосту

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна