Зеленський виграє другий тур із великим відривом, – соціологія

доповнено

Кандидат у президенти України, відомий шоумен Володимир Зеленський більш ніж удвічі випереджає чинного главу держави Петра Порошенка у другому турі виборів.

Як повідомила українська журналістка, шеф-редактор видання “Лівий берег” Соня Кошкіна, за нього готові проголосувати 49,3% українських виборців, за Порошенка — 20,6%.

Відмовилися відповідати на запитання — 9,7% опитаних, не визначилися з вибором — 20,4% українців. Дані соціального опитування, яке провів Центр Разумкова з 5 по 9 квітня, Кошкіна опублікувала у своєму телеграм-каналі.

Водночас 11 квітня свої дані оприлюднила соціологічна група “Рейтинг“.

За Володимира Зеленського у другому турі готові проголосувати 71,4% респондентів, які визначилися з вибором і точно підуть голосувати, а за Петра Порошенка – 28,6% опитаних.

Серед тих, хто має намір голосувати у другому турі, 61% – за Зеленського, 24% – за Порошенка, 15% – не визначилися.

Серед усіх у соціології “Рейтингу” 51% має Зеленський, 21% – Порошенко, 18% – не визначилися, 10% – не мають наміру голосувати.

Зеленський випереджає свого конкурента у всіх вікових категоріях. Також він є лідером серед мешканців Сходу, Півдня та Центру. Водночас на Заході – позиції обох кандидатів майже рівні.

Опитування було проведено з 5 по 10 квітня серез 3 тисяч жителів України віком від 18 років і старше.
Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 3000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 1,8%.

Другий тур виборів президента України відбудеться 21 квітня.

 Читайте також:
Група “1 грудня” про Зеленського: “Вибір народу може бути помилковим”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна