Група “1 грудня” про Зеленського: “Вибір народу може бути помилковим”

 

Члени Ініціативної групи “Першого грудня” перед другим туром виборів звернулися до співвітчизників і застерегли від небезпек обрання президентом України Володимира Зеленського.

“Ми бачимо небезпеку для країни – небезпеку, яка не лише не зникла, а навіть посилилась”, — ідеться у відкритому листі, оприлюдненому на сайті групи 10 квітня.

Його написали учасники групи “Першого грудня” В’ячеслав Брюховецький, Іван Дзюба, Йосип Зісельс, Мирослав Маринович, Володимир Панченко, Вадим Скуратівський, Юрій Щербак, Ігор Юхновський, Ярослав Яцків.

“Ми шануємо вибір частини громадян (<12% населення України), а тому визнаємо результати голосування. Проте це не означає, що ми повинні їх автоматично схвалювати. Вибір народу може бути помилковим“, — заявили підписанти.

Члени групи “Першого грудня” застерігають від помилки і високої ціни за неї.

“Віктора Януковича також «вибрав український народ», і за цю помилку розплатилися згодом Небесна Сотня і тисячі українців на війні”, – сказано у відозві.

Україна потребує нової політичної еліти, яка вирізнялася б модерним професіоналізмом і підняла б українську державність на нову висоту, визнають підписанти.

“Ми віддавна виглядали появу в українському політикумі нових облич, які були б носіями нових непостколоніальних цінностей». Втім, небезпечною помилкою є вважати таким «новим обличчям» Володимира Зеленського”, — пояснюють інтелектуали.

“Обрання президентом політично не знайомого нікому Володимира Зеленського, що досі не засвідчив найменшого розуміння політичних, економічних, культурних проблем України, може витворити вакуум (або параліч) влади, яким з великою ймовірністю може скористатися Путін, як скористався вже 2014 року”, – застерігають “першогрудневі” авторитети.

Вони нагадують: Україна вже втрачала державність у 1918–1920 роках через нездатності громадян об’єднатись у протистоянні Москві.

“Ми вистояли перед цією небезпекою у 2014 році. Зараз час учергове зробити цей вибір”, – сказано в заяві.

“Сьогодні багато українців  готові обрати президентом своєї країни людину, в шоу-програмах якої  висміюється все українське, яка доручила формування своєї кампанії колишнім регіоналам і «синам проросійських батьків», яка дозволяє собі говорити  про Україну з гидкими непристойностями. Ми цього не можемо ні зрозуміти, ні прийняти.

Перед нами розгортається малоросійський Антимайдан, який грає на совкових стереотипах

і здатен вкотре розколоти українське суспільство. Не бачити в цьому загрози – значить осліпнути”, – відзначають неприпустимість такого вибору автори листа.

В’ячеслав Брюховецький, Іван Дзюба, Йосип Зісельс, Мирослав Маринович, Володимир Панченко, Вадим Скуратівський, Юрій Щербак, Ігор Юхновський, Ярослав Яцків попереджають: українські виборці мають  бути обачними.

“«Троянській кінь»,  яким є кандидат у президенти України Володимир Зеленський, є серйозною небезпекою, відвернути яку в наших силах. Долею держави легковажити не можна”, – наголошується у відозві.

Як інформувала “Новинарня“, перед першим туром виборів група “Першого грудня” заявили про підтримку Петра Порошенка.

Читайте також:
В’ятрович про гуманітарну політику Зеленського: Back in Зе USSR, тепер ми це точно бачимо

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна