Як в Росії: поліція на Майдані “спакувала” активіста, який агітував проти Зеленського. Буде суд

 

У неділю, 7 квітня, в Києві на Майдані Незалежності поліція в брутальній формі затримала активіста громадського руху “Відсіч” Леоніда Овчаренка, який роздавав листівки з контрагітацією проти кандидати в президенти Володимира Зеленського. Його винесли з площі за руки і ноги.

Як передає “Новинарня“, про це повідомив у соцмережі громадський активіст Олег Слабоспицький.

Він уточнив, що Овчаренка затримали за роздачу листівок “Стоп Зе-реванш!“, і для цього було задіяно 15 поліцейських.

На поширеному фото видно, що група поліцейських несе Овчаренка на руках.

Зазначається, що Леоніда доставили у Шевченківський райвідділок НП на вулиці Прорізній, 12б і відпустили, протримавши там три години.

“Під час затримання поліціянти запитували: «Что хорошего сделал Порошенко?». Листівки вилучили. Леоніду інкримінують злісну непокору та передвиборчу агітацію (хоча в листівці не було ніяких закликів щодо голосування за/проти, а лише інформація про Зеленського)”, – заявив рух “Відсіч” на своїй ФБ-сторінці.

Леонід Овчаренко дав коментар після звільнення:

За його словами, правоохоронці вилучили близько 4800 листівок і не збираються повертати.

Суд щодо цього нібито адмінпорушення відбудеться 10 квітня о 10.00 (Шевченківський райсуд, вул. Дегтярівська, 31а).

“Неофіційна причина [затримання] – порушення виборчого законодавства (хтось пам’ятає щоб 31 березня поліція так працювала?). Парадокс у тому, що у листівці нема закликів голосувати за конкретного кандидата і вона нічого не порушує. Підлизування Авакова Зеленському виходить на новий рівень”, – написав з цього приводу Олег Слабоспицький.

Показово, що центр “Миротворець”, за яким стоїть радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова – нардеп Антон Геращенко, вже після затримання Овчаренка закликав у “Фейсбуці” поширювати ту ж листівку з агітацією проти Зеленського, яку роздавала “Відсіч”:

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно активіст “Відсічі” Леонід Овчаренко зображував російського бойовика”ДНР/ЛНР” під час пікету за прийняття нового мовного закону біля Верховної Ради.

Читайте також:
У Авакова визнали, що помилились із “прослушкою Зеленського” СБУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна