У КВУ пояснили, звідки у списках виборців взялися мертві бойовики

 

Загиблі ватажки бойовиків Михайло Толстих (на прізвисько “Гіві”) та Арсен Павлов (“Моторола”), а також покійний син екс-президента Януковича — Віктор, були у списках виборців, тому що представникам Державного реєстру не вдається отримати офіційну інформацію про смерть цих осіб.

Як повідомляє “Новинарня“, про це розповів генеральний директор КВУ Олексій Кошель під час презентації попереднього звіту щодо перебігу виборів Президента України у понеділок, передає Укрінформ.

“Специфіка Державного реєстру в тому, що дійсно у списках виборців присутні покійні “Гіві”, “Моторола” і Янукович-молодший. Державний реєстр виборців не може отримати офіційну інформацію про смерть цих осіб. Тому вони формально присутні. Формально присутні й люди, які померли за кілька днів до голосування, — це життя і так трапляється. Тому виборці могли виявляти “мертвих душ”, — зазначив Кошель.

Водночас він наголосив, що йдеться “не про систему, а про невеликі масштаби”.

У свою чергу аналітик КВУ Денис Рибачук додав, що випадки з “мертвими душами” у списках є поодинокими.

“Насправді проблеми зі списками виборців мали місце на цих виборах під час дня голосування. Зокрема ми маємо підстави говорити про кілька таких фактів. Але при цьому варто розуміти, що ми не маємо підстав говорити про мільйони “мертвих душ”, які могли якимось чином “проголосувати” в день виборів, — тобто такої ситуації немає”, — уточнив Рибачук.

Як інформувала “Новинарня“, ватажок “ДНР” Захарченко вбитий вибухом в кафе “Сепар”.

Читайте також:
НАТО утримається від коментарів щодо українських виборів, – Столтенберг

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна