Остаточні результати Національного екзит-полу 2019. ПОВНА ІНФОГРАФІКА

 

За остаточними даними “Національного екзит-полу”, підтримка провідних кандидатів у президенти розподілилася так:

  • Володимир Зеленський – 30,6%
  • Петро Порошенко – 17,8%
  • Юлія Тимошенко – 14,2%
  • Юрій Бойко – 9,7%
  • Анатолій Гриценко – 7,1%
  • Ігор Смешко – 6,5%
  • Олег Ляшко – 4,7%
  • Олександр Вілкул – 4,0%
  • Руслан Кошулинський – 1,7%.

Решта кандидатів набирають менше 1%.

Як передає “Новинарня“, таку інформацію оприлюднила директор Фонду “Демократичні ініціативи” Ірина Бекешкіна на прес-конференції в агенції “Укрінформ”у неділю, 31 березня, о 23-й годині.

За її словами, це підсумкові результати опитування по завершенні голосування, станом на 20:00, і ці цифри лише на кілька десятих відрізняються від даних станом на 18:00.

“Чесно кажучи, мене дуже радує, що дані чотирьох екзит-полів дуже схожі, хоча фінансування в них різне… Результати майже ідентичні”, – додала вона.

Повні дані “Національного екзит-полу”

Дані за регіонами

Під час “Національного екзит-полу” на дільницях працювала майже тисяча соціологів від консорціуму, який утворили Фонд “Демократичні ініціативи”, Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) та Центр Разумкова.

Управління проектом, його фінансовий і медійний менеджмент здійснював Фонд “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва. Наукове керівництво проектом, розробку вибірки і координацію опитування виконує КМІС. Опитування виборців на виході з виборчих дільниць провели Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) і Центр Разумкова.

По два-три соціологи опитували виборців на виході з багатьох дільниць.

Генеральна сукупність екзит-полу – виборці, які проголосували на виборчих дільницях на території України (крім спеціальних дільниць). Теоретично вибірка репрезентативна для України в цілому,  для всіх тих дільниць, на яких відбулися вибори. Опитано 19 431 респондентів на 400 виборчих дільницях. Застосовувалася методика «таємного голосування».

Статистична похибка вибірки не перевищує  2,5% для лідерів (за чисельністю отриманих голосів) і в межах 0,5–1% – для інших кандидатів.

Фінансування проекту здійснюється Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), Представництвом Європейського Союзу в Україні, Міжнародного фонду “Відродження”, Посольства Канади в Україні.

Читайте також:
Штаб Юлії Тимошенко дискредитує дані екзит-полів, за якими вона програє

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна