Вдова Героя України Рибака заборонила Тимошенко піаритися на імені її закатованого чоловіка

 

Вдова Героя України Володимира Рибака Олена заборонила кандидату в президенти Юлії Тимошенко піаритися на імені її чоловіка, який загинув від рук бойовиків, і називати його членом партії “Батьківщина”.

Відповідну заяву жінка зробила на своїй сторінці в Facebook 20 березня.

Її обурив приїзд Тимошенко в Слов’янськ і спроби політика та її оточення використовувати пам’ять про вбитого героя в передвиборних цілях.

“Вони не мають морального права навіть вимовляти його ім’я вголос, бо, очевидно, Володя при цьому “перевертається” в труні”, – написала Олена Рибак.

За її словами, 18 березня Тимошенко, вперше за п’ять років, приїхала у Слов’янськ, щоби побувати у місці, де розташована меморіальна дошка Рибакові, і виголосити промову про те, як у партії цінували цю людину. При цьому претендент на найвищу посаду в державі повідомила, що допомагає родині героя. Поруч з нею стояв її помічник Ярошенко, який своєю чергою розповів про те, що вивозив дружину Рибака і його дітей з окупованої території.

Олена стверджує, що ці слова – брехня.

“Юлія Володимирівна не цікавилася моєю родиною чотири з половиною роки”, – додала вона.

За словами Олени Рибак, тільки один раз у травні 2014 року Тимошенко виділила їй одноразову матеріальну допомогу і “ненадовго поселила в однокімнатній квартирі”.

“На цьому допомога моїй родині була вичерпана. Коли нам у триденний термін потрібно було виїхати з квартири, я написала СМС Ю.В. Тимошенко і її помічнику М.А. Лівінському, але, за дивними обставинами, СМС не були доставлені до адресатів. Зараз вони цинічно використовують пам’ять про Героя України і мученика Володимира Рибака для своєї передвиборної реклами”, – зазначила жінка.

Вона нагадала, що Володимира було вигнано з партії в березні 2013 року “за боротьбу з внутрішньопартійною корупцією”. 10 квітня 2014 року Рибак зустрівся з Тимошенко в Донецьку і просив її поновити його в партії. Вона пообіцяла зустрітися з ним 17 квітня. Зустрічі ця не відбулася. Володимира викрали.

“18 квітня 2014 року я зустрілася з Юлією Тимошенко в Донецьку і попросила врятувати мого чоловіка. У відповідь вона довго не могла зрозуміти, про кого йде мова. Потім куратором з пошуку Володі призначила саме Ярошенка. А Ярошенко, який стояв по праву руку від Тимошенко, – людина з кримінальним забарвленням й істота без будь-яких моральних принципів”, – додала вдова.

Вона стверджує, що Ярошенко не тільки не вивозив її сім’ю, але й обдурив, обіцяючи надати матеріальну допомогу, та цього не сталося. Виїжджали Рибаки самостійно.

“Живу одна із донькою, яка має інвалідність 2-ї групи. Так, це та дівчинка, яка в 2016 році на День Прапора України піднімала його разом з президентом. Наша дитина після садистського вбивства батька, стала постійно хворіти, а ставлення партії “Батьківщина”, якій чоловік віддав чотири роки безоглядного, самовідданого, безкоштовного служіння, остаточно її добило”, – написала Олена.

Вдова зазначила, що зверталася за допомогою до глав МВС та СБУ, мера Києва, послів.

“Мені допомогли всі, а БПП навіть без мого прохання. Насамперед хочу висловити величезну подяку і вклонитися ветеранові АТО, добровольцю 81-ї і 95-ї бригад Сергію. За те, що він, а не Юлія Тимошенко, згадав про сім’ю Рибака. А так само я від усього серця дякую всім українцям, які пересилали мені гроші на картку, щоби допомогти моїй родині вижити в трагічній ситуації”, – резюмувала Олена Рибак.

Як повідомляла “Новинарня“, Володимир Рибак був викрадений чотирма невідомими в камуфляжній формі і в балаклавах 17 квітня 2014 року в Горлівці одразу після мітингу, під час якого активіст “Батьківщини” знімав прапор “Донецької республіки”.
22 квітня його тіло знайшли в річці Казенний Торець біля смт Райгородок Донецької області. Також було знайдено тіло студента Юрія Поправки.

За повідомленням прес-служби МВС, “причина смерті обох загиблих — комбінована травма тіла внаслідок тортур, з подальшим утопленням ще живих непритомних потерпілих”.

За наявними даними, до страшних катувань і вбивства Рибака й Поправки причетні представники сепаратистського угруповання, яке захопило будівлю СБУ в місті Слов’янську.

Читайте також:
“Такі, як він, змінюють хід історії”. Другі роковини загибелі горлівського патріота Рибака

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна