На Луганщині відкривають іще один пункт пропуску

 

На Донбасі 24 березня відкривається ще один контрольний пункт в’їзду-виїзду в Золотому Луганської області.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 22 березня, заявив представник України в контактній групі Євген Марчук, передає кореспондент РБК-Україна.

Марчук оголосив про відкриття вже сьомого КПВВ на лінії зіткнення, який буде знаходитися поблизу Золотого. Він також уточнив, що відкриття відбудеться 24 березня о 07:00.

“Українська сторона вийшла з ініціативою виконати рішення, яке було прийнято в Берліні лідерами “нормандської четвірки”: відкрити додатковий пункт пропуску “Золоте”. Українська сторона витратила на підготовчі роботи трохи більше 7 млн гривень. Відкриваючи “Золоте” ми скорочуємо дистанцію, не потрібно буде робити об’їзд 120 кілометрів “- прокоментував Марчук.

Він також зазначив, що на великодні свята потік через КПВВ може перевищити 50 тисяч осіб.

Нагадаємо, відкриття КПВВ “Золоте” періодично обговорювалося на засіданнях контактної групи в Мінську. Раніше українська сторона неодноразово запускала пункт пропуску, однак з боку непідконтрольної частини Луганської області пропуск завжди блокувався. У зв’язку з цим відкриття ще одного КПВВ переносилося.

Як інформувала “Новинарня“, Луганщина залишилася без діючих КПВВ: “Золоте” не працювало через незгоду бойовиків. 

Читайте також: 
Сепаратисти Луганська висунули нову умову відкриття КПВВ “Золоте”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна