Росія втратила 150 мільярдів доларів за 5 років анексії Криму, – Bloomberg

 

П’ятирічна анексія Кримського півострову обійшлася Російській Федерації у понад 150 мільярдів доларів, а економіка Росії зменшилася на більш, ніж 10 відсотків у порівнянні із 2013 роком.

Як інформує “Новинарня“, про це повідомляє авторитетне видання Bloomberg із посиланням на результати дослідження, яке опублікував британський аналітик Скотт Джонсон.

У дослідженні йдеться, що це, в основному, пов’язано з падінням цін на нафту, але вплив мають і санкції України та світу. Bloomberg відзначає, що кількість російських компаній і приватних осіб, на яких поширюються санкції США, із 2014 року збільшилася в чотири рази і перевищило 700. При цьому Вашингтон може ввести щодо Росії нові санкції вже в цьому році.

Також стверджується, що з моменту анексії Криму доходи росіян ледь перевищили 30 тисяч рублів (460 доларів) на місяць (30 тисяч в 2015-му і 32 тисяч в 2018 році). Разом з падінням цін на нафту це призвело до рецесії російської економіки.

Як інформувала “Новинарня“, наприкінці 2018 року за чотири роки санкцій США і ЄС російська економіка впала на 6% порівняно з показниками, які могли бути без обмежувальних заходів.

Читайте також: 
Росію зобов’язали виплатити Грузії €10 мільйонів за моральні збитки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна