Bloomberg оцінив збитки російської економіки від санкцій

 

За чотири роки санкцій США і ЄС російська економіка впала на 6% порівняно з показниками, які могли бути без обмежувальних заходів.

Про це свідчать результати дослідження Bloomberg Economics.

“За останні чотири роки санкції знизили російську економіку на 6%”, — йдеться в повідомленні.

Окрім санкцій, які є основним чинником спаду, такі цифри пояснюють падінням цін на нафту.

Також дослідження показало, що нинішній ВВП Росії виявився на 10% менше, ніж прогнозувалося наприкінці 2013 року, до запровадження санкцій проти РФ. Уповільненню зростання могли сприяти такі фактори, як політика таргетування інфляції і розпродаж активів на ринках, що розвиваються.

Отримані дані показують, що каральні заходи мали вплив на Росію, але не викликали того шоку, який міг би чекати інші країни, адже російська фінансова влада проводить політику накопичення резервів для стабілізації економіки.

Кремль стверджує, що санкції не вплинули на його зовнішню політику.

Аналітики вважають, що санкції мають тривалий ефект, що ставить під сумнів прогнози уряду Росії про зростання ВВП більш ніж на 3% до 2021 року.

Як передає “Укрінформ”, під час зусиль з примушування РФ припинити її агресію у Східній Європі, зокрема порушення територіальної цілісності і суверенітету України, Європейський союз та інші країни з 2014 року запровадили низку санкцій проти Росії.

У липні цього року ЄС продовжив економічні санкції проти РФ до 31 січня 2019 року, а у вересні — термін дії візової заборони та замороження активів політиків з Росії і сепаратистів у Криму та на Донбасі

Читайте також:
Нові санкції проти Росії: США вперше визнали, що Росія повністю контролює ОРДЛО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна