Бились і стріляли: на ювілей “русской вєсни” окупанти в Криму прийняли дітей до “Юнармії”

 

В окупованих Ялті й Сімферополі відбулися заходи під назвою «Ми – діти “Кримської весни”», організовані російським патріотичним рухом «Юнармія».

Як повідомляє кореспондент «Крим.Реалії», в Ялті школярів приймали до лав «Юнармії» під звуки пострілів із автоматичної зброї.

Повідомляється, що ялтинських школярів зібрали на площі біля пам’ятника Леніну. Діти стояли в оточенні російських військових бронемашин, біля яких чергували люди в формі «зелених чоловічків» – окупанти з лав ЗС РФ.
Вихованці «Юнармії» винесли прапор російського військово-патріотичного руху і вручили школярам червоні берети «юнармійців». Всього в «Юнармію» прийняли понад 180 ялтинських школярів.
Після вручення беретів і значків перед дітьми виступили «юнармійці» ялтинських шкіл із показовими виступами з рукопашного бою. Надалі дорослі бійці Росгвардії демонстрували прийоми рукопашного бою і показове захоплення двох пасажирів автомобіля зі стріляниною з автоматів холостими патронами.

У Сімферополі в головному корпусі «Таврійської академії КФУ ім. В.І. Вернадського» відбувся огляд кримських «юнармійських» загонів і кадетських класів.
На заході загони «юнармійці» показували свою майстерність у стройовій підготовці. Кращим вихованцям урочисто вручили малинові берети і значки учасника «Юнармії».
У рамках огляду відбулася виставка бойової зброї, де російські кадрові військові розповідали кожному охочому про характеристики зброї, надавали можливість не тільки подивитися, але і потримати представлені на експозиції одиниці стрілецької зброї, що перебувають на озброєнні російської армії.

Раніше в Севастополі на базі міського Будинку офіцерів створили «Будинок Юнармії», де російські військові навчають школярів поводитися зі зброєю.
У міноборони Росії стверджували, що до російського руху «Юнармія» долучили понад 500 севастопольських школярів.

Українські правозахисники не раз звертали увагу на воєнізований формат виховання дітей в окупованому РФ Криму. Психологи відзначають тиск на свідомість дітей у сучасній освіті Росії.

«Юнармійський» рух створений із ініціативи міністерства оборони Росії і підтримується президентом РФ Путіним. Членом «Юнармії» може стати школяр віком від 11 до 18 років.
«Юнармійський» рух отримав свій розвиток у Криму після анексії півострова Росією 2014 року.

Як інформувала “Новинарня“, 17 жовтня в окупованій Керчі 18-річний студент 4-го курсу Владислав Росляков розстріляв 19 людей, близько 50 – поранив, після чого наклав на себе руки.

Читайте також:
Окупанти відкрили в Севастополі російський військовий центр для школярів

5-річчя “референдуму” в Криму: Туреччина і надалі не визнає анексію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна