5-річчя “референдуму” в Криму: Туреччина і надалі не визнає анексію

 

Офіційна Анкара не визнає псевдореферендум, проведений 16 березня 2014 року на території Криму, й укотре підтверджує підтримку територіальної цілісності України.

Таку заяву оприлюднило Міністерство закордонних справ Туреччини 16 березня з нагоди 5-річчя російського “референдуму” в Криму.

“Українська Автономна Республіка Крим була анексована Російською Федерацією в порушення міжнародного права на підставі незаконного референдуму, що відбувся п’ять років тому 16 березня. У зв’язку з цим ми повторюємо, що не визнаємо фактичну ситуацію, викликану цим актом, і підтверджуємо нашу підтримку суверенітету та територіальної цілісності України”, – йдеться в заяві МЗС ТР.

У міністерстві також відзначили, що становище кримських татар залишається пріорітетним питанням для Туреччини.

“Ми будемо продовжувати підтримувати кримських татар, щоб вони жили в мирі та безпеці на своїй історичній батьківщині, зберігаючи свою ідентичність”, – зазначили в турецькому зовнішньополітичному відомстві.​

На території Криму і Севастополя 16 березня 2014 року відбувся не визнаний Україною та світом “референдум” про статус півострова, за результатами якого РФ незаконно анексувала Кримський півострів. Президент Росії Володимир Путін 18 березня оголосив про “приєднання” Криму до Росії.

Міжнародні організації назвали окупацію і анексію Криму незаконними та засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції проти РФ.
Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна