В окупованому Севастополі зафіксували нові факти мілітаризації дітей

 

Правозахисники зафіксували нові факти мілітаризації дітей в окупованому Севастополі.

Як повідомляє Кримська правозахисна група з посиланням на сайт “законодавчих зборів Севастополя”, в цьому місті в “російський рух школярів” і “юнармію” прийняли 1800 неповнолітніх місцевих жителів.

Правозахисники заявляють, що Росія, займаючись у Криму пропагандою служби у своїй армії, скоює військовий злочин.

“Пропаганда війни і призов до армії-окупанта, відповідно до міжнародного гуманітарного права, є військовим злочином. Виховання в дітях позитивного ставлення до армії, військових і парамілітарних формувань, схиляння дітей і молоді до військової служби в армії держави-окупанта, створення позитивного образу війни призводять до порушення базового права, закріпленого в міжнародному документі, який РФ ратифікувала 23 серпня 1993 року”, — пояснила експерт Кримської правозахисної групи Ірина Сєдова.

За її словами, під час заходів з так званого “військово-патріотичного виховання” дітей і молодь у Криму вчать користуватися вогнепальною зброєю і носити військову форму, підлітків знайомлять з різними видами озброєння, викладають уроки рукопашного бою та основи військової науки.

“Одна з основних цінностей, яку вкладають у свідомість дітей на таких уроках, — це перемога у війні з допомогою збройного конфлікту. За допомогою подібного виховання в свідомості дітей відбувається легалізація окупації Криму і дій парамілітарних формувань. Таким чином жителів українського півострова з дитинства привчають почуватися громадянами Росії і готують їх до захисту інтересів держави-окупанта, зокрема й з допомогою служби в її збройних силах чи служби в парамілітарних формуваннях, що є грубим порушенням норм міжнародного гуманітарного права”, — наголосила Сєдова.

За даними  окупаційного “уряду” Севастополя, на сьогодні в місті діють 65 “юнармійських загонів” загальною чисельністю близько 7000 осіб.

Читайте також:
З початку окупації РФ перемістила до Криму 108 тисяч росіян, – посол в ООН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна