З початку окупації РФ перемістила до Криму 108 тисяч росіян, – посол в ООН

 

Російська Федерація перемістила на проживання в окупований нею Крим 108 тисяч російських громадян.
Про це заявив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко на засіданні Радбезу ООН з українського питання 30 жовтня.

За його словами, Росія продовжує ігнорувати наказ Міжнародного суду ООН щодо запобіжних заходів від квітня 2017 року у рамках позову України до РФ стосовно застосування Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Зокрема, серед іншого, цей наказ вимагає від РФ утримуватися від підтримання або застосування обмежень на можливість кримським татарам зберігати свої представницькі органи, і зокрема Меджлісу, а також гарантувати доступність освіти українською мовою.

“Незважаючи на чіткий смисл цього наказу, цілий рік пройшов і Росія продовжує зберігати свою заборону на Меджліс, а кількість студентів, що навчається українською мовою, зменшилася з понад 13 тисяч у 2013-2014 академічному році до лише 172 [осіб] у 2017-2018 академічному році. Приділіть увагу і подумайте про ці цифри – понад 13 тисяч і 172. Оце так різниця”, – наголосив Єльченко.

“Додайте до цього факту, що впродовж періоду 2014-2017 років 108 тисяч людей переміщено з Російської Федерації в Крим і Севастополь. Що це, якщо не цілеспрямована політика на зміну демографічного складу регіону?” – сказав посол, якого цитує УНІАН.

Читайте також:
Радбез ООН: підтримали Україну, не дали слово представниці “ЛНР”,
яку привезла Росія

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.