Окупанти відкрили в Севастополі російський військовий центр для школярів

 

Російські військові відкрили в окупованому Севастополі центр, в якому навчатимуть школярів поводженню зі зброєю.

Про це пише сайт “Крим.Реалії“.

Згідно з повідомленням прес-служби Міноборони РФ, “військово-патріотичний центр створено відповідно до рішення міністра оборони Росії на базі міського Будинку офіцерів”. Центр отримав назву “Будинок Юнарміі”.

“У стінах створеного військово-патріотичного об’єкта школярі Севастополя, які вступили до лав руху «Юнармія», під керівництвом досвідчених інструкторів-військовослужбовців вивчають на практиці основи загальновійськової підготовки”, — йдеться в повідомленні.

У силовому відомстві окупантів стверджують, що “юні патріоти беруть участь в заняттях із збирання-розбирання автомата Калашникова АК-74, з стройової підготовки та здачі нормативів з фізичної підготовки”.

Також під час занять з радіаційного, хімічного та біологічного захисту школярів вчили екіпіруватися в найкоротший час у загальновійськовий захисний костюм і протигаз.

Російські військові мають намір навчити дітей, як надавати першу медичну допомогу і транспортувати пораненого. Згідно з інформацією Міноборони РФ, до руху “Юнармія” долучили вже понад 500 севастопольських школярів.

Зазначимо, що українські правозахисники раніше звертали увагу на воєнізований формат виховання дітей в окупованому Криму.

Психологи відзначають, що в сучасній освіті Росії на свідомість дітей чинять тиск.

Читайте також:

В анексованому Криму окупанти зривають вистави кримськотатарського театру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна