Син екс-секретаря РНБО Ігор Гладковський подав до суду на журналістів

 

Син колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського Ігор подав до суду на журналіста Дениса Бігуса.

Про це йдеться на сайті Подільського районного суду Києва, інформує LB.ua.

Зазначається, що позов надійшов до суду 4 березня і стосується захисту честі і гідності Ігоря Гладковського. Відповідачами є керівник програми “Наші гроші” Денис Бігус і журналіст-розслідувач Леся Іванова. Справу розглядатиме суддя Володимир Гребенюк.

Як повідомляла “Новинарня“, 25 лютого команда журналістських розслідувань Bihus.Info представила сюжет, у якому стверджується, що Ігор Гладковський, син Олега Гладковського, разом із Віталієм Жуковим та Андрієм Рогозою у 2015-2016 роках через фірми-прокладки поставляли оборонним підприємствам із системи “Укроборонпрому” деталі й комплектуючі контрабандою з Росії, а також деталі з українських військових частин за цінами, завищеними у два-чотири рази. За даними журналістів, обсяг розкрадань становить мінімум 250 млн. грн.

Денис Бігус зазначив, що частиною їхнього розслідування стали матеріали, які на адресу редакції надіслав електронною поштою невідомий відправник. Цей файл зокрема включає листування фігурантів справи.

Автори розслідування стверджують, що до корупційних операцій причетні зокрема заступник секретаря РНБО Олег Гладковський (колишнє прізвище Свинарчук), який раніше був бізнес-партнером Петра Порошенка, екс-керівник “Укрспецекпорту” – голова держконцерну “Укроборонпром” Павло Букін, директори підприємств та інші посадові особи держконцерну.

У програмі також зазначено, що операції організовували через три основні фірми-прокладки, зокрема ТОВ “Оптимумспецдеталь”. Однією з прокладок нібито був завод “Кузня на Рибальському”, що належав на той момент Порошенку.

Ігор Гладковський заявив, що подасть до суду на авторів фільму. Він попросив тимчасово призупинити його повноваження на посаді, і за рішенням Порошенка Гладковський був тимчасово відсторонений.

Президент закликав антикорупційні органи неупереджено розслідувати факти опублікованих корупційних скандалів в оборонному секторі.

“Я публічно звертаюся до Національного антикорупційного бюро із закликом розслідувати резонансні публікації та розставити всі крапки над «i». Якщо хтось винен, то має бути відповідальність. Хто сумлінно працює на зміцнення обороноздатності, тим надати можливість захистити своє чесне ім’я”, – додав глава держави.

“Увечері планую переговорити телефоном із керівництвом НАБУ. Це новий антикорупційний орган, який має репутацію точно незалежного від української влади. Він максимально деполітизований, і це дуже важливо для суспільної довіри до результатів цього розслідування”, – сказав Порошенко.

Також президент доручив підготувати засідання Ради нацбезпеки для розгляду питання держконцерну “Укроборонпром” на середу, 6 березня.

“Ми вже давно планували засідання Ради національної безпеки й оборони з порядком денним з питанням реформування Укроборонпрому та посилення прозорості його діяльності. Розширення урядового, парламентського та суспільного контролю за діяльністю оборонного сектору. Зранку доручив секретарю РНБО Олександру Валентиновичу Турчинову підготувати це засідання попередньо на середу”, – зазначив Порошенко.

Крім того, президент доручив провести необхідні консультації із зарубіжними партнерами.

Читайте також:
Укроборонпром спростовує нові звинувачення з боку “Bihus.info”. ВІДЕО
НАБУ почало розслідування щодо розкрадань в оборонній сфері

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна