На Донбасі від кулі снайпера загинув старший солдат 24-ї омбр Василь Богоносюк

 

У середу, 20 лютого, у зоні проведення Операції Об’єднаних сил від кулі  снайпера загинув старший солдат, військовослужбовець 24-ї окремої механізованої бригади Василь Богоносюк.

Загиблий мешкав у селі Васильків Чортківського району на Тернопільщині. Йому було 39 років.

У прес-центрі штабу ООС заявили, що старший солдат Василь Богоносюк перебував на спостережному посту опорного пункту взводу однієї з бригад зі складу Об’єднаних сил і виконував бойове завдання.

Помітивши рух з боку ворога, він завчасно попередив бойових побратимів та відкрив вогонь. Ворога було зупинено, він відступив.

“Під час зміни Василем позиції підступна снайперська куля поранила нашого захисника. Йому відразу була надана невідкладна медична допомога та евакуйовано до центральної районної лікарні міста Курахове”, — йдеться в повідомленні.

Як зазначається, лікарсько-сестринська бригада 66-го військово-медичного госпіталю до останнього боролася за життя воїна, двічі запускала після зупинки серце, але поранення виявилися несумісними з життям.

Інформацію про загибель військового підтвердила голова Кривеньківської сільської ради, до якої належить село Васильків.

“Нам повідомили сумну звістку про смерть Василя Богоносюка. Він не просто був нашим односельцем, він був для багатьох тут дорогою людиною. Василь пішов на війну добровольцем ще з самого початку… Прийде, побуде місяць і знову їде воювати”, — розповіла Ольга Добровольська.

У Василя Богоносюка залишилось дві маленькі донечки та дружина.

За мужність та пильність старшого солдата Василя Богдановича Богоносюка подано до нагородження (посмертно).

За офіційними даними, Василь Богоносюк – п’ята бойова втрата ООС у лютому.

Як інформувала “Новинарня“, 4 лютого в районі селища Опитне на Донеччині, рятуючи пораненого побратима, від кулі снайпера загинув військовослужбовець 42 омпб 57-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ Сергій Гузенко.

9 лютого в районі Авдіївської промзони на Донеччині під час бойового чергування загинув старший солдат 93 омбр “Холодний Яр” Ігор Наконечний.

15 лютого водій із 24 омбр імені Короля Данила солдат Руслан Кондратюк поліг унаслідок обстрілу вантажівки ГАЗ-66 із ПТРК.

16 лютого боєць 10 огшбр Сергій Данілейченко загинув  у районі села Кримське Новоайдарського району на Луганщині під час бою.

Читайте також:
Порошенко закликав ООН не називати агресію Росії проти України “конфліктом”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.