На Донеччині загинув рівнянин Руслан Кондратюк із 24 омбр – машину підбили ПТУРом

доповнено

Стало відоме ім’я військовослужбовця, який загинув на Донбасі внаслідок бойових дій 15 лютого. Це 37-річний солдат Руслан Кондратюк – водій із 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила.

“Це сталось на Донеччині під час виконання бойового завдання. Мінно-вибухові травми забрали життя хороброго молодого військового”, – написав у “Фейсбуці” голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко, висловивши співчуття рідним і близьким полеглого.

Як стало відомо з соцмереж, воїн 24 омбр загинув біля міста Мар’їнка внаслідок влучання протитанкової керованої ракети в автомобіль ЗСУ.

ОНОВЛЕНО. На денному брифінгу в суботу речник прес-центру ООС Олексій Жуганов розповів про обставини бою. Зазначається, що внаслідок обстрілу з ПТРК отримали поранення троє українських армійців, з них один – водій Кондратюк – не вижив.

“Об 11.00 15 лютого у місті Мар’їнка ворог підступно відкрив вогонь з протитанкового ракетного комплексу по автомобілю ГАЗ-66. У результаті цього старшина Антон Примушко, сержант Денис Шаповалов та солдат Руслан Кондратюк були поранені. Їм одразу була надана невідкладна медична допомога.
Поранення водія, Руслана Кондратюка, виявилися несумісні з життям. Життю інших поранених нічого не загрожує, вони проходять лікування у військовому госпіталі”, – зазанчив речник ООС.

За його словами, особовий склад підрозділу, до якого їхала підбита ворогом машина, відразу відкрив адекватний вогонь у відповідь, знищивши ворожий ПТРК.

Двох поранених до лікарні доставив парамедик Ігор Писарчук із команди Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова.

Писарчук розповів, що російський ПТУР влучив у  ГАЗ-66 24-ї бригади, коли той заїжджав на позицію.

“Снаряд влучив прямо в кабіну, його осколками поранило хлопців, – описує подію Ігор. – Машина зайнялась. Хлопців з машини витягнули. Від займання в машині почали вибухати набої”.

Згідно з цим повідомленням, виклик до медика-добровольця надійшов о 10:46.

“На позицію я приїхав перший, військові медики – за мною. Ця позиція – відкритий простір. Машина палає, набої вибухають. Хлопці лежать в п’яти метрах від машини. Ми швидко завантажили важкопораненого до військової санітарної машини “Саксон”, і вони помчали звідти, аби їх не було видно, аби не було чергового приходу ракети. А наш “Крайслер” ПДМШ – все-таки цивільна автівка, і було сподівання, що цивільну вони не чіпатимуть. Утім, інших двох ми теж швидко завантажили, і я рвонув з ними на Курахове”, – розповів Ігор.

Кондратюк Руслан Володимирович народився 2 жовтня 1981 року в селі Війниця Млинівського району Рівненської області.

Контракт зі Збройними силами України підписав лише нещодавно – 2 листопада 2018 року. Військову службу проходив у в/ч А 0998 – мотопіхотний батальйон 24-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

Без батька залишилося двоє дітей – Святослав (2008 р.н.) та Діана (2011 р. н.).

Рівненське видання “Все” інформує, що, за розпорядженням голови Млинівської районної державної адміністрації, 16-18 лютого 2019 року на території району було оголошено днями жалоби.

Згідно до повідомлення прес-центру ООС станом на 18:00, внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець ЗСУ загинув, ще двоє зазнали поранень.

За офіційними даними, Руслан Кондратюк – третя бойова втрата ООС у лютому.

Як інформувала “Новинарня“, 4 лютого в районі селища Опитне на Донеччині, рятуючи пораненого побратима, від кулі снайпера загинув військовослужбовець 42 омпб 57-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ Сергій Гузенко.
9 лютого в районі Авдіївської промзони на Донеччині під час бойового чергування загинув старший солдат 93 омбр “Холодний Яр” Ігор Наконечний.

Читайте також:
Чому не слід називати наших загиблих воїнів “грузом 200”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.