Виправили обман: на Одещині громада села Новоєлизаветівка перейшла до ПЦУ

 

на Одещині громада Свято-Троїцького храму села Новоєлизаветівка Ширяївського району прийняла рішення про перехід з колишньої Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України.

Як повідомили в Одеській єпархії ПЦУ, в суботу, 16 лютого, громада Новоєлизаветівки покинула Балтську єпархію МП і приєдналася до Одеської єпархії ПЦУ.

“У селі Новоєлизаветівка завжди діяв лише один храм. Спочатку в ньому був заснований приход Української православної церкви Київського патріархату, яка діяла з 1996 по 2002 рік, а в 2002 році священик обманом перевів приход до УПЦ МП”, – зауважили в єпархії.

Зазначається, що громада Свято-Троїцького приходу одностайно проголосувала за перехід до ПЦУ.

Як відомо, в середині січня громада святого Димитрія Солунського села Пужайкове Балтського району першою на Одещині оголосила про перехід з колишньої УПЦ МП до Православної церкви України.
25 січня аналогічне рішення прийняла громада смт Сарата, 9 лютого – громада Свято-Успенського храму селища Маринове.

За деякими даними, перехід до ПЦУ ухвалили по всій Україні ухвалили вже понад 330 парафій колишньої УПЦ МП.

Дивись інфографіку на мапі, що збільшується:

Читайте також:
На Буковині до ПЦУ перейшли ще три парафії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.