“Прорвали південний фронт”. До ПЦУ почали переходити громади Одещини й Миколаївщини

 

Почалися переходи громад колишньої УПЦ Московського патріархату до помісної Православної церкви України у двох південних областях – Одеській та Миколаївській.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на моніторинг громадського активіста Романа Кулика.

“Нарешті прорвали “південний фронт” РПЦ в Україні. Одразу в двох областях зафіксовані перші переходи – Одеській та Миколаївській”, – написав він у “Фейсбуці” 13 січня.

Зазначається, що 7 січня перейшла до ПЦУ громада Свято-Дмитриївського храму в селі Пужайкове Балтського району Одеської області, тепер там чекають призначення від ПЦУ нового священика.

“Що до біса цікаво – тут драйвером переходу виступив Віктор Сорока – батько Василя Сороки, військовополоненого моряка ВМСУ. Війна лишається одним із активніших стимулів та причин для громад виходити з тіла РПЦ в Україні”, – акцентував Кулик.

Він додав, що 11 січня перейшли до помісної церкви також громада і настоятель храму Святих Петра і Павла у Тімірязєвці (Вознесенський район Миколаївської області).

Крім того, пише Кулик, “розкрили” складну Житомирську область: про перехід оголосила громада храму Миколи Чудотворця у селі Ворсівка Малинського району.

“Священики відмовились слідувати за людьми і з рештками своїх прихильників намагалися зайти в храм. Не вийшло. Очевидно це не остання спроба, але судячи з репортажу “Радіо Свобода” громада там збита й активна, тому впораються”, – додав Кулик.

Дивіться карту переходів парафій до ПЦУ:

За різними підрахунками, наразі до ПЦУ по всій Україні перейшли уже щонайменше 67 парафій УПЦ МП.

Читайте також:
Після переходу до ПЦУ парафіям на Буковині збережуть звичну мову богослужіння

Томос у Вінниці: Порошенко подякував рідній області за найактивніший перехід до ПЦУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна