На Буковині до ПЦУ перейшли ще три парафії

 

У Чернівецькій області в неділю, 10 лютого, до Православної церкви України перейшли ще три релігійні громади.
Про це повідомив протоієрей Роман Грищук.

“У Червоній Діброві Глибоцького району на зборах релігійної громади церкви великомученика Дмитрія Солунського понад дві третини людей проголосували за перехід з Московського патріархату до Православної церкви України”, – написав він у “Фейсбуці”.

Також, за даними священика, аналогічні рішення на Буковині ухвалили релігійні громади села Михальча Сторожинецького району та села Товтри Заставнівського району.

Як інформує “Молодий буковинець“, у Товтрах збори релігійної громади тривали понад три години, присутніми було понад 250 членів.

Члени лічильної комісії нарахували майже 205 людей, які підняли руки у відповідь “за” перехід до ПЦУ.

При цьому члени релігійної громади Товтрів вирішили звернутися 15 лютого до єпархії ПЦУ на Буковині з проханням, щоби їхню церкву взяли під пасторську опіку, бо місцевий священик – отець Іван – відмовився переходити до Помісної церкви й залишається в РПЦ.

Натомість на зборах прийняли рішення про зміну назви церкви та її перереєстрацію. Громада обрала парафіяльну раду та ревізійну комісію, яка займатиметься описом майна церкви.

За різними даними, до єдиної Помісної церкви з Московського патріархату перейшли вже понад 270 парафій.

Читайте також:
Перше засідання Синоду ПЦУ: що слухали і постановили. ФОТОРЕПОРТАЖ

Росіяни в Києві викрали афонського авторитета Єфрема перед інтронізацією Епіфанія, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна