АТОвця, підозрюваного в замаху на підприємця, відпустили на поруки Парасюка, – ЗМІ

 

Орджонікідзевський райсуд Запоріжжя обрав запобіжний захід у вигляді особистої поруки ветерану АТО, підозрюваному у скоєнні замаху на вбивство. При цьому підозрюваного взяв на поруки нардеп Володимир Парасюк.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на речника Національної поліції Ярослава Тракала.

Чоловіка підозрюють у тому, що 23 травня 2018 року в Запоріжжі він разом зі спільником розстріляв машину з місцевим підприємцем та водієм. Підприємець отримав кульове поранення. Злочинці втекли з місця події, залишивши зброю. Після цього їх розшукувала поліція.

Під час досудового розслідування правоохоронці зібрали достатню доказову базу та виявили причетність до скоєння злочину мешканця Дніпропетровської області 1991 року народження, учасника АТО.

У січні 2019 року чоловіка оголосили в розшук та отримали ухвалу слідчого судді на його доставлення, щоб обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Підозрюваного затримали 14 лютого у Києві. Також поліцейські провели обшуки та вилучили речові докази.

15 лютого затриманого доставили до Орджонікідзевського райсуду Запоріжжя для обрання запобіжного заходу. Зрештою – обрали запобіжний захід у вигляді особистої поруки та відпустили.

“Незважаючи на зухвалість і тяжкість злочину, в якому підозрюється затриманий, а також зібрану доказову базу та речові докази, – Орджонікідзевський районий суд Запоріжжя ухвалив рішення відпустити його на особисту поруку одного з депутатів”, – прокоментував рішення суду Ярослав Тракало.

За інформацією правоохоронців, цей народний депутат (Володимир Парасюк), пояснив своє рішенням тим, що затриманий, як і він, є учасником бойових дій.

Триває розслідування кримінального провадження за ознаками ч.2 ст.15 (замах на злочин), ч.2 ст.115 (умисне вбивство) та ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу.

Читайте також:
У Львові затримали ймовірного організатора вбивства учасника АТО Олешка, – Аброськін

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна