Конфісковані у Януковича ₴1,5 млрд. гривень через держбюджет скерують на армію, – Луценко

 

Конфісковані в злочинної організації часів екс-президента Віктора Януковича кошти у сумі 1,47 млрд. грн. найближчим часом надійдуть до держбюджету та будуть спрямовані на потреби армії.

Про це повідомив 15 лютого у Facebook генпрокурор Юрій Луценко.

“На параді в День Незалежності я з гордістю дивився на нову військову техніку, розроблену і виготовлену за кошти спецконфіскації. Сьогодні завдяки зусиллям Департаменту міжнародного співробітництва ГПУ відкрито шлях до виконання вироку суду в частині спеціальної конфіскації грошових коштів злочинної організації часів Януковича в сумі 1 млрд. 478 млн. грн., які ближчими днями надійдуть на рахунки Держказначейства й спрямовані на підтримку армії”, — зазначив генпрокурор.

За його словами, це значить, що армія “отримає нові ракети, ПТУРСи, бронемашини, системи управлінням вогню, а прикордонники завершать комплексну систему облаштування держкордону”.

Нагадаємо, у квітні 2017 року генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що суд у Краматорську на Донеччині схвалив рішення про конфіскацію коштів колишнього президента України Віктора Януковича і його оточення.

Це рішення досі офіційно не оприлюднили.

Водночас телеканал Al Jazeera оприлюднив документ на 95 сторінок, що, зокрема, містить нібито рішення Краматорського районного суду, за яким було конфісковано 1,5 млрд дол. Януковича та його оточення.

Антикорупційна організація Transparency International Україна закликала в законному порядку опублікувати цей вирок, оскільки автентичність оприлюдненого тексту поки достеменно не підтверджено.

Державне підприємство “Інформаційні судові системи”, яке зобов’язане оприлюднити судове рішення у реєстрі, посилається на заборону органів прокуратури.

Генеральна прокуратура своєю чергою стверджує, що визнала це рішення державною таємницею і не може ні підтвердити, ані спростувати автентичність оприлюднених журналістами документів.

Читайте також:
Квартиру Януковича на Оболонській набережній передали тимчасовому управителю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна