США сподіваються на результатівну зустріч міністрів оборони НАТО та України

 

Союзники по НАТО потребують постійного діалогу з Україною, адже українське питання є одним із головних у контексті занепокоєння агресивною поведінкою Росії.

Про це у вівторок, 12 лютого, під час прес-конференції напередодні зустрічі міністрів оборони НАТО у Брюсселі 13-14 лютого, заявила постійний представник США при НАТО Кей Бейлі Гатчісон, повідомляє Укрінформ”.

“Вважаю, що робочий сніданок, який організовує для міністра оборони України Велика Британія, буде дуже корисним. Мій міністр оборони (США, — “Н”) з нетерпінням чекає на цю зустріч, і я думаю, що це ж відчувають всі міністри оборони країн НАТО. Тому що це (українська тема, — “Н”) є однією із найбільш важливих сфер занепокоєнності, яку союзники відчувають щодо (поведінки, — “Н”) Росії”, —сказала американський дипломат.

Вона нагадала, що союзники по Альянсу рішуче заперечують незаконну анексію Криму Російською Федерацією та засуджують агресію Росії на Сході України та у Азовському морі й районі Керченської протоки.

“Союзники (по НАТО) неодноразово закликали Росію повернути в Україну захоплених українських моряків та кораблі. Вирішення цих проблем потребує проведення зустрічі між міністрами оборони (НАТО) і Україною. Ми хочемо бути корисними, і сподіваємося, що Росія поверне моряків. Діловий сніданок з українським міністром буде позитивним кроком у вірному напрямку”, — додала Представник США при НАТО.

Читайте також:
Верховна Рада звернулася до НАТО про План дій щодо членства

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна