Верховна Рада звернулася до НАТО про План дій щодо членства

 

Верховна Рада звернулася до країн Північноатлантичного альянсу із закликом щодо надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО.

Як передає “Новинарня“, на вечірньому засіданні в четвер, 7 лютого, постанову №10007 “Про Звернення Верховної Ради України до Парламентської Асамблеї НАТО, національних парламентів держав-членів НАТО “Щодо набуття Україною членства в НАТО” проголосували 243 депутати.

У зверненні констатується, що з часу Революції Гідності особливе партнерство між Україною і НАТО зазнало глибоких якісних змін та потребує нових форм інституційного діалогу. Відтак ВР звертається до Північноатлантичної Ради та Парламентської Асамблеї НАТО, національних парламентів держав-членів НАТО з проханням підтримати висловлений Україною намір набути членства в НАТО. Також парламент України закликає лідерів держав-членів НАТО схвалити (на ювілейному саміті Альянсу в Лондоні у грудні 2019 року) прогресивне бачення розвитку відносин з Україною, що вестиме до її членства в Організації, і формально розпочати з нашою державою індивідуальний діалог рекомендацій та практичної підтримки, що становитиме План дій щодо членства України в НАТО.

За словами одного з авторів постанови Максима Бурбака, Україна закликає невідкладно ініціювати офіційну процедуру вступу – “адже ми маємо повне право ставити питання не просто про членство України в НАТО, а про вступ за спрощеною та пришвидшеною процедурою”.

Як інформувала “Новинарня“, 7 лютого депутати 334 голосами також ухвалили закон про внесення змін до Конституції щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України у Євросоюзі та НАТО.

Нагадаємо, у квітні 2018 року держсекретар США обнадіяв Україну щодо ПДЧ НАТО.

Читайте також:
Вступ України і Грузії до НАТО буде нарізно, ПДЧ не потрібно,
– помічник генсека

НАТО не готове починати переговори про ПДЧ для України, – посол Канади

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.