НАТО не готове починати переговори про ПДЧ для України, – посол Канади

 

В Організації Північноатлантичного договору не готові починати переговори з Україною щодо набуття членства в Альянсі.
Про це під час дискусії Київського безпекового форуму “Що варто очікувати від саміту НАТО 2018 року” сказав посол Канади Роман Ващук, передає УНІАН.

Дипломата запитали, чи настав момент, коли бажання України щодо повноцінного членства можуть позитивно зустріти в Альянсі, і зокрема на саміті НАТО в Брюсселі, який відбудеться 11-12 липня.

“Я думаю, що, на жаль, почуття політичного реалізму вказують, що відповідь на ваше останнє питання є «ні», не на цьому саміті, і не в нинішніх обставинах”, – відповів Ващук.

Він зазначив, що на саміті Альянсу важливим питанням буде підтвердження єдності країн-членів НАТО.

“Нам потрібно всередині Альянсу якраз продемонструвати ту спаяність і з’єднаність, і над цим протягом наступних двох днів треба буде працювати”, – сказав Роман Ващук.

Водночас посол запевнив, що на саміті питання, які стосуються України, будуть обговорені.

Саміт НАТО відбудеться 11-12 липня в Брюсселі. На захід запрошений президент України Петро Порошенко.

Як повідомляла “Новинарня“, цього разу, на відміну від звичайного протоколу, НАТО не буде проводити засідання Комісії Україна-НАТО через блокування таких зустрічей з боку Угорщини у зв’язку з суперечкою Будапешта з Києвом через мовну статтю закону про освіту. Натомість відбудеться зустріч у форматі НАТО-Україна-Грузія.
Україна сподівається, що на саміті Альянс поновить запевнення у підтримці її територіальної цілісності.  Експерти передбачають, що цей саміт буде надзвичайно складним, оскільки найголовнішим на ньому буде питання єдності країн-членів.
Американський президент Дональд Трамп, який братиме участь у саміті, напередодні розкритикував інші країни за недостатнє фінансування Альянсу.

Нагадаємо, на саміті в липні 2017 року президент Петро Порошенко заявив, нібито Україна погодила початок діалогу щодо заявки на План дій щодо членства (ПДЧ) НАТО.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна