Кандидат у президенти Кива внесе заставу за поліцейського, який бив ногами націоналіста

 

Кандидат у президенти, лідер Соціалістичної партії Ілля Кива заявив, що внесе заставу за арештованого оперуповноваженого поліції Василя Мельникова, який бив ногами активістів “С14”.

“Мною буде внесена застава за поліцейського Василя Мельника, який брав участь у затриманні націоналістів біля будівлі Подільського РУВС. Сьогодні суд заарештував його на два місяці”, – написав Кива у “Фейсбуці”.

Кива стверджує, що правоохоронці “мають право на застосування сили проти тих, хто не знає міри своєму “активізму” і перетворює його в протиправні дії”.

“Подібні рішення судів дискредитують правоохоронну систему і перетворюють звичайну роботу поліцейських в шоу під час передвиборної кампанії”, – вважає він.

“Я не дозволю принижувати роботу поліцейських і як керівник Всеукраїнської профспілки Міністерства внутрішніх справ України я буду захищати кожного з них!” – заявив Ілля Кива, який також є учасником бойових дій і головою Соцпартії.

“Ми будемо вимагати від суду ретельно розібратися в справі за фактом перевищення службових повноважень з боку Василя Мельникова. Якщо буде доведена його вина – він понесе покарання, згідно з рішенням суду, і я впевнений, що він до цього готовий. Але я наполягаю на тому, щоб суд був чесним і неупередженими, адже це справа має ще й політичний відтінок”, – написав політик, близький до керівництва МВС.

Як інформувала “Новинарня“, 9 лютого поліція затримала близько 40 учасників акції “Хто замовив Катю Гандзюк?”, а також їхніх прибічників-праворадикалів, які вимагали правоохоронців віддати вилучені речі в Подільському райвідділі НП. Сутички в приміщенні супроводжувалися застосуванням сльозогінного газу.

Надалі під час час нападу спецпризначенців на протестувальників біля відділку поліцейські нецензурно лаялися та кричали: Ложись, бендера!”“ Один із них (у цивільному) бив затриманих активістів “С14” ногою й кулаками, добивав лежачого. Як пізніше з’ясувалося, “боєць” – старший оперуповноважений Подільського ВП капітан Василь Мельников.

Від удару співробітника поліції в щелепу постраждала також журналістка “5-го каналу”.

10 лютого керівник поліції Києва Андрій Крищенко та голова Нацполіції Сергій Князєв сказали, що вибачаються за правоохоронця, який кричав про “бендеру”.

11 лютого ДБР висунула Мельникову підозру у перевищенні службових повноважень під час затримання.

12 лютого Шевченківський райсуд обрав йому запобіжний захід – два місяці арешту із заставою. Як зазначає координатор “С14” Сергій Мазур, сума застави становить 115 тисяч гривень.

Читайте також:
Затриманим біля Подільського райуправління поліції інкримінують порушення громадського порядку

Князєв ліквідував приватний озброєний загін Киви на базі поліції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна